I lager.

Rosenkvartspets

155 SEK

Vacker spets av rosenkvarts ♡

Psst!... Alla kristaller kommer från naturen och varierar därför i färg och form. Din sten kommer vara helt unik!


Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav. Chakra: Hjärta, Navel och Bas.


 

Rosenkvarts är kärlekens sten och är den viktigaste stenen för vårt hjärtchakra, och den hjälper oss att öppna upp vårt hjärta för den villkorslösa kärleken. Den hjälper oss att ge och få kärlek, både när det gäller romantisk kärlek, kärlek till familjen, mellan vänner och också till våra medmänniskor, vår jord och hela universum. Den hjälper oss också att känna kärlek till oss själva, och att öka vår självkänsla. Rosenkvarts balanserar våra känslor, och minskar känslor av ilska, rädsla, stress, skuld, ångest och sorg. Den har en mild energi, men den har samtidigt kraft att lösa upp blockeringar som vi har djupt inom oss. Rosenkvarts kan hela känslomässiga trauman och sår, även sådant som har hänt lång tid tillbaka i barndomen. Om man sover med stenen under kudden kan omedvetna blockering komma upp till ytan i form av drömmar, vilket kan hjälpa oss att få bearbeta dem för att sedan låta dem gå.

Rosenkvarts är helande för alla våra chakran, men särskilt för hjärtchakrat och de chakran ovanför det. Dess energi påverkar också vår aura, genom att ge den samma resonans som sig själv, det vill säga vibrationer av villkorslös kärlek. Stenen ger harmoni i relationer, och är bra att använda då man jobbar i grupp för att underlätta samarbete. Den hjälper oss att känna förlåtande och tolerans, både gentemot andra men också oss själva. Rosenkvarts hjälper oss att se skönheten runt omkring oss, och den kan även minska effekten av luftföroreningar.

Rosenkvarts sägs också vara helande för många delar av vår fysiska kropp, och då i första hand i hjärtregionen. Stenen har en positiv effekt på vårt blodomlopp, och är läkande vid njur- och lungsjukdomar samt vid problem i området runt halsen. Den ska ha en positiv inverkan på hjärnans funktioner, och lindra huvudvärk och migrän. Rosenkvarts och dess moderliga energi sägs verka skyddande under graviditet och vid förlossning, och den ska också ha en positiv inverkan på vår fertilitet och sexualitet. Rosenkvarts sägs ge en positiv inverkan på vår hud, och sägs bland annat lindra akne och fördröja tecken på åldrande i huden. För att uppnå detta ska man tvätta ansiktet i vatten där rosenkvarts har legat. Rosenkvarts ska också vara lindrande vid fibromyalgi, och den sägs också hjälpa under depression och vid missbruk. Vid sömnsvårigheter kan stenen också vara till hjälp, och den kan hjälpa oss att komma ihåg våra drömmar.