Paz by Julia

Jag, Julia Westerlund startade Paz 2015, en dröm som äntligen blev till verklighet. Jag började tillverka smycken när jag var 12 år. Då köpte jag mitt första kit med pärlor från Panduro och jag har sedan dess till och från alltid skapat smycken. I vissa perioder har det varit som en form av terapi för mig, ett sätt att stänga av och bara få vara kreativ. Paz startades när jag blev utbränd, jag behövde få ut min kreativitet och det blev som ett terapiarbete för mig. Då hade jag aldrig kunnat ana att jag idag, 6 år senare skulle driva en stor kristallbutik på nätet. Tänk vad mycket som kan hända på några år.

 Kristaller har smugit sig in i sortimentet allt eftersom. Ett intresse för kristaller har funnit med lite till och från under hela mitt liv. När jag var liten älskade jag att gå i kristallbutiker med min mamma och jag fick min första kristall av henne när jag var väldigt liten. När jag blev lite äldre tappade jag kontakten med kristaller och stenar men hittade tillbaka när jag blev "vuxen" igen, något jag idag är väldigt glad och tacksam över. Jag har fortfarande massor att lära och läser på så mycket jag kan och hinner om denna fantastiska värld.

 Min kreativa sida har alltid fått ta en ganska stor plats i mitt liv och ett intresse för färg och form delas med många i min familj.  

Under fliken kristaller kan du läsa lite mer om mina leverantörer, och vikten för mig att endast samarbeta med leverantörer som har lång erfarenhet i kristallbranschen. Några av de jag samarbetar med har dessutom själva arbetat med att bryta kristaller innan de blev grossister. Vikten av att goda arbetsvillkor följs samt att tex. inget barnarbete förekommer är alltid högsta prio. 

Utöver det så arbetar jag även med att minska plastanvändningen och återbruka så mycket som möjligt. Tex så all bubbelplast jag använder när jag skickar era beställningar återbrukad från mina leveranser, även mycket utfyllnadsmaterial i papper är återbrukat.  Jag försöker att ta in många miljövänliga alternativ, tex är mina kristalljus jag tillverkar gjorda av certifierad ecosoya vax, kartonger jag skickar i är FSC märkta. Jag tror att det är bra om alla försöker göra det man kan för att minska påverkan på miljön. Jag är långt ifrån perfekt, men försöker byta ut så mycket jag kan till bättre alternativ, mer hållbara alternativ, återbruka mera istället för att direkt återvinna.  

Tack för att ni hittat hit och tack för att ni följer min resa!


Våga låt dina drömmar bli verklighet.

PEACE & LOVE

Julia What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create. -Buddha