Handgjorda meditationsmalas


Alla våra malas är handknutna och tillverkade i Sverige av Julia.

Tofsen är tillverkad i ekologisk bomull. Det är 108 pärlor/stenar på samtliga malas, de flesta är handknutna med knut mellan varje pärla.

En mala är ett halsband eller sträng av pärlor som används vid meditation. Ordet mala är sanskrit och betyder radband och har använts i tusentals år inom traditioner som buddhism, hinduism och yoga. En mala används traditionellt för att repetera en positiv bekräftelse eller ett mantra längs med varje pärla för att komma till ett mer lugnande, sammanlänkat och andligt tillstånd.

Genom att upprepa ett mantra 108 gånger under en meditation berör man energimässigt alla de 108 viktiga Nadierna. För att slippa räkna använder man en mala där man flyttar sin hand/fingrar över en pärla varje gång man upprepar sitt mantra.

Talet 108 innehåller också i sina tre siffror symbolerna för universums tre grundläggande egenskaper; enhet, tomhet och oändlighet. I den tibetanska buddhismen har man ett mer pragmatiskt förhållande till antalet; ”Vi reciterar ett mantra 100 gånger, och så är där 8 extra, om vi har gjort ett fel under tiden”.