Kristaller & Stenar


Här hittar du alla kristaller som finns i vårt sortiment. Ett noga utvalt sortiment där vi samarbetar med ett fåtal leverantörer som har lång erfarenhet i branschen för att kunna säkerställa kvalité och hur kristallerna tas fram.

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och samarbetar delvis med ett par Svenska leverantörer men även ett par andra grossister i Europa som har lång erfarenhet i branschen, där de själva ofta besöker gruvor över hela världen. Allt för att säkerställa goda arbetsvillkor i samtliga led. De flesta leverantörer arbetar/samarbetar med mindre företagare världen över som ofta äger marken själva där kristallerna bryts, allt för att undvika "mellanhänder" på vägen och ha en så stor insyn i framtagandet som möjligt. Att det är bra arbetsvillkor i samtliga led är det viktigaste för mig i mitt val av leverantörer och det har tagit mig lång tid och många år att finna dessa kontakter. Det är verkligen fantastiskt vilka fina människor jag lärt känna under dessa möten, småskaliga familjeföretag som gått i arv från generation till generation där man har en stor yrkesstolthet till detta vackra hantverk. Jag känner mig helt trygg med att det finns goda energier hela vägen i kedjan. 

En del av kalciten jag säljer kommer från en direktkontakt jag har i Pakistan. Det är ett litet familjeägt företag som tar fram fantastiska produkter i bland annat karibisk kalcit, rosa kalcit samt grön kalcit.  Här får jag ofta bilder och filmer från själva produktionen där jag får följa processen från rå bit till färdig produkt, ett otroligt fint hantverk. Detsamma gäller för stenarna från Marocko, Indien & Mexico, även delar av det som kommer från Brasilien, där handlar jag och importerar via direktkontakter i respektive land.

Alla kristaller bär på olika egenskaper, egenskaperna är inte vetenskapligt bevisade. Det är såklart upp till var och en vad man väljer att tro på. Jag personligen tycker att kristaller är fantastiska redskap att använda i min vardag, som påminnelser om olika saker som jag känner mig stärkt utav. Allt ifrån självkärlek, avslappning, rening mm. Eller som fina inredningsdetaljer, likväl som att ha en ljuslykta i glas kan jag välja att ha en ljuslykta i kristaller/stenar. Glöm aldrig att allt finns inom dig, en kristall kommer aldrig hjälpa dig att göra jobbet, men det kan vara en fin hjälp på vägen. 

Hur skall jag välja kristaller?

Ja det finns ju en hel djungel av olika vackra stenar och kristaller och om du inte riktigt vet vad du är ute efter skulle jag rekommendera dig att kika på lite olika bilder och se vilken kristall du dras till eller "connectar med". Den har ofta något viktigt att säga dig, läs på om dess egenskaper och jag kan nästan lova dig att om du inte direkt, så inom en snar framtid förstår varför du drogs till just den.

När du får hem dina kristaller rekommenderar jag dig alltid att rena dessa så att de är fria från eventuell gammal energi samt blockeringar. Är du osäker på om din kristall kan renas i vatten så fungerar det även jättebra att rena/ladda dina kristaller på tillexempel ett kvartskluster, med hjälp av rökelse eller Selenit. Du kan även rena och ladda dina kristaller när det är fullmåne, lägg dina kristaller över natten i fönstret så laddas de över natten.  

Jag hoppas att du skall tycka om mitt noga utvalda sortiment lika mycket som jag gör ♡.

Amazonit, trumlad liten
20 SEK 40 SEK
Kvartsgeod C
145 SEK
Kvartsgeod B
175 SEK
Kvartsgeod nrA
Slutsåld
Pendel, Selenit
90 SEK 120 SEK
Aurichalcite, kluster nr 1
200 SEK 275 SEK
Druvagat, naturligt kluster E
999 SEK 1 650 SEK
Solfångare
Slutsåld
Indigo Gabbro
195 SEK
Manifest kit
125 SEK
Fuchsit, rå
40 SEK
Selenitskål, orange måne
200 SEK 295 SEK
Selenitstav, rå ca 20cm
55 SEK 80 SEK
Selenitskål, måne ca 11cm
200 SEK 275 SEK
Bläckpenna Citrin
Slutsåld
Blomsteragat, palmstone
110 SEK 140 SEK
Palmstone Grafisk Amazonit
125 SEK 175 SEK
Palmstone Apatit
175 SEK 195 SEK
Howlit, palmstone
Slutsåld
Onyx, hjärtformat fat
245 SEK 295 SEK
Malakit, trumlad
Slutsåld
Rå ametist, liten
Slutsåld
New Jade, trumlad
Slutsåld
Svart onyx
35 SEK
Bronzit
30 SEK
Unakit
35 SEK
Magnesit
25 SEK
Goldstone
25 SEK
Rutilkvarts
50 SEK
Angelithalva
175 SEK
Selenit palmstone
95 SEK 120 SEK
Röd jaspis
25 SEK

Vackra kristaller att älska.♡

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och samarbetar med delvis Svenska leverantörer men även andra grossister i Europa som har lång erfarenhet i branschen, där de ofta besöker gruvorna över hela världen. Allt för att säkerställa goda arbetsvillkor i samtliga led.


Olika kristaller har olika egenskaper men alla kristaller jobbar med energier. Fantastiska att inreda med eller ladda med en manifestation som en påminnelse. 


Jag hoppas att du skall tycka om vårt noga utvalda sortiment lika mycket som jag ♡.