Astrologi & energier - av Amanda Galindo Salamanca♈️ Aries season ♈️

20 Mars 22:25 - 20 April 10:14


Fiskarnas säsong lämnar efter sig en ny energi där Saturnus gått in i Fiskarnas tecken. Transiten var och kommer vara märkbar en lättnad för jord och vattentecken. Vädurens säsong kickar nu igång och som vanligt tar Väduren med oss in i en ny zodiak cykel. Varför blir det en ny cykel när vi går in i Vädurens säsong? Väduren är det första tecknet i zodiakbältet medans Fiskarnas är det tolfte och sista. 


Den största händelsen under säsongen handlar om att Pluto träder in i Vattumannens tecken. Senast Pluto var i Vattumannen var mellan åren 1778 - 1798. Pluto här innebär att vi har cirka 20 år framför oss med oväntad förändring, ifrågasättanden gentemot lagar och samhällsstrukturer. Transiten kommer driva oss till att ta alternativa vägar istället för att fortsätta följa formade och påbörjade normer. Placeringen av Pluto i Vattumannens tecken är mer oberäknelig. Vi får en försmak på hur energierna visar sig från den 23 Mars fram till den 11 Juni i år. Pluto kommer gå in och ut från Vattumannen ett par gånger innan den slutligen stannar där. Tecknet är ett fixed (fast) lufttecken som envist håller fast vid sina idéer och åsikter. Stenbockens nyckelord är ”Jag använder” är Vattumannens ”Jag vet” och Vädurens är ”Jag är” vilket kommer spegla energierna för denna säsongen och de nästan 20 kommande åren. Stenbocken har använt Plutos transformation till att göra förändring och skapa meningsfulla strukturer där nonsens sållats bort genom metodisk taktik. Nu kommer Vattumannen för att analysera, uppfinna och ta ett steg fram för att möta fast bestämda åsikter som den inte anser är fördelaktig till kollektivet. Vädurens ”Jag är” får en ordentlig push, ett uppvaknande i sitt egenvärde och sin självkänsla. Väduren kommer i denna nya astrologiska cykeln och säsongen sätta sig i framsätet för att berätta att det nu är dags att byta förare. 


Vad kan vi vänta oss när Pluto finner sig i Vattumannen? Att försöka förutspå vad en hemlig, djupt grottande dvärgplanet tillsammans med ett oberäkneligt, revolutionerande, nytänkande samt skapande, tekniskt tecken kommer åstadkomma är verkligen raketforskning haha. Allt man kan göra är att spekulera och se över egenskaperna som Pluto och Vattumannen bär samtidigt som vi kikar på vad de andra planeterna har för sig samt vilka tecken de befinner sig i. Vattumannen är det tekniska geniet som vill det bästa för kollektivet, tecknet representerar även denna delen. I en drömvärld för Vattumannen finns det inget ”vi” och ”dem” utan idealet är alla ska vara tillsammans och så sätt vara starka. Pluto i detta tecken kommer söka och försöka lyfta fram den djupa sanningen som Vattumannen i sin tur kan skapa lösningar som blir tillgångar till något bra. Uranus som är Vattumannens styrande planet är exalterad i Skorpionens tecken, ja tecknet som styr tillsammans med Pluto! Man kan ana att Pluto inte kommer känna sig ovälkommen hos Vattumannen. Allt med livet och universum är inte enkelt att förstå eller sätta ord på. Pluto i Vattumannen kommer göra det vi ser som ”omöjligt” som möjligt. Plutos tid i Stenbocken har hållit oss ifrån alternativa sanningar som astrologi för att nämna ett exempel. Därför kommer astrologi kunna få ett lyft och ses som en sann forskning istället för en ”tro”. Potentiella uppfinningar som kan mer eller mindre rädda miljön på jorden kan slå igenom under de kommande 20 åren. Det är en av många saker som vi förhoppningsvis får se. Väduren kan komma att känna sig exalterad av energierna som Pluto skjutsar med tecknet under säsongen. Massvis med nytt väntar oss!Nymånen inträffar den 21 Mars klockan 18:23 - 18:24

Ny säsong, ny astrologisk cykel och en nymåne knappt ett dygn efter vi gått in i Vädurens tid. Nymånen tillför inspiration samt innovation. Vi kommer få en tydlig bild av var vi är på väg i våra liv och vad vi kan men även vill göra med det. Istället för att stå vår omgivning till tjänst förbereder vi oss för att bli tydliga samarbetspartners. Den största risken vi kan ta är att inte chansa. Jupiters konjunktion till Chiron i Väduren visar behovet av förståelse och att vara medveten om sådant som skadar oss psykiskt eller fysiskt. Möjligheterna finns för att ta dig an det du vill och behöver, även de gånger det kan kännas läskigt. Kort efter nymånen träder Pluto in i Vattumannen, detta uppmuntrar vårat nytänkande och synsätt på saker. Vädurens styrande planet Mars befinner sig i Tvillingarnas tecken under nymånen. En stark känsla av att vilja något men inte veta vad kommer snabbt bytas ut till faktiska idéer som stimulerar vår vision. Nytt mod, ny motivation och inspiration väntar oss. Nymånar symboliserar nystarter och en början, precis som 0° i astrologi gör. Denna nymånen inträffar i 0°50’ som i sig stärker en ny början. Fullmåne i Vågen den 6 April klockan 06:34

Fullmånen för med sig stärkta nya vyer och förmågan att förutse vad som väntar oss. Pluto befinner sig i Vattumannen och vi känner att det är lätt att uttrycka oss. Runt nymånen var energierna mer spända än de är runt fullmånen tack vare flera planeters aspekter och transiter. Vi känner oss mer toleranta, energifyllda och optimistiska. För att behålla denna positiva andan i liv är vi i behov av balans och fred i våra relationer. Månen i Vågen bidrar till obeslutsamhet kring vad vi vill prioritera i första hand, samtidigt som Vädurens styrande planet Mars finner sig i kardinala Kräftan. Mars placering gör oss känslomässigt styrda. Kardinala (snabba) tecken är Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken. Med andra ord är det många snabba och direkta energier runt fullmånen som ger en tydlig bild av att mycket kommer ske under impulser på kort tid. Skönt nog är vi förmögna att ta in och utveckla förståelse kring vad som behövs för ett så bra resultat som möjligt längs vägen. Plutos inträde i Vattumannen kan ställa oss i en sinneskonflikt när det kommer till lagar, regler, strukturer och utveckling på alla nivåer. Man kan känna att det på ett sätt hade varit skönt att kunna förbise de insikter man nu nått samtidigt som man vill ta vara på dem och agera för en förändring där målet är att nå det bättre. 


Det är minst sagt en händelserik säsong där de flesta kommer få ett lyft känslomässigt och intellektuellt. Vädurar kommer framförallt uppleva att förtryckta känslor av egenvärde lättar och att de äntligen kommer kunna agera ut sitt ”jag är”. Bra inför säsongen:

Väduren, stjärnteckenbok

Ocean Jasper

Heliotrop

Ametist

Ljus turkos, armband

Lemurien och Atlantis, en resa i tiden med Susanne Jönsson

Förundran - Maria Borelius
♓ Fiskarnas säsong

18 Februari 2023 klockan 23:35 - 20 Mars 2023 klockan 23:25


Fiskarna är ett vattentecken som precis andra vattentecknen (Kräftan och Skorpionen) bär egenskaper inom känslor och intuition. Detta är inte bara det sista vattentecknet utan även det sista tecknet i zodiakens cykel. Fiskarna påverkas av sin överkänslighet och sitt drömmande vilket i sig kan leda till passivitet, osäkerhet och extrem känslighet. Tecknet har ett öppet sinne och en stark känsla för något större. Inledningsvis känner vi att något är på gång, nästan som att en förberedelse, stängning och förnyelse väntar oss. Människor runt oss kommer vara är mer öppna, optimistiska och generösa. Tack vare vårens närmande är energin lättare att hålla uppe.

Personer som har sin Måne i Fiskarna i sitt födelsediagram tenderar att drömma om saker innan de händer. 


Jupiter som styre med Fiskarna tillför rättvisa, socialt samvete och en önskan om att hjälpa andra. Genom att sträva efter att vara goda medmänniskor och utföra goda handlingar belönas vi med möjligheter, glädje och tillförlitlighet. Jupiter är nu i Vädurens tecken och närmar sig asteroiden Chiron. Eftersom Chiron visar trauman, sår och ömtåliga delar av oss är det extra viktigt att vi tar hand om dessa delarna på ett vårdande liksom lärande sätt, speciellt när Jupiter är inblandad eftersom dess expanderande förmåga annars kan slå över till extrem motsats av vårdande, respekt, medkänsla och omhändertagande. Neptunus som styre med Fiskarna både hjälper till och komplicerar saker under säsongen. Neptunus symboliserar bland annat fantasi, kreativitet och känslighet. När vi vårdar dessa delarna stimuleras vi intuition mässigt, känslomässigt och glädje mässigt. Ifall vi inte tar hand om dessa delarna, något som blir extra tydligt under säsongen, påverkar oss av misstro, falska förhoppningar och vilseledda sinnen. Vi kommer under säsongen vara mer känsliga och brydda om vår omgivning och därmed vill vi också uttrycka det. 

Nymåne

20 Februari 2023 klockan 08:07

Födelse, början, klarhet

Nymånen i Fiskarna kommer med stor känslighet och uppfattningsförmåga av vår omgivning. Vi kan uppleva känslor av att vara otrygga, passiva och därför väntar vi hellre för att se vad som kommer längs våra vägar. Vissa kanske drar sig undan mer i början av säsongen på grund av detta. För att få klarhet och lugn är konstnärliga aktiviteter positivt för själ och sinne under säsongen. Nymånen medför lättnad i att kunna uttrycka sina känslor och möta sina behov. Man bör dock vara försiktig så att det inte övergår i självcentrering och trångsynthet. Den närmsta tiden runt Nymånen har svårare att hantera förändringar i vår omgivning så länge förändringarna inte är egen bestämda eller till deras fördel. Sista tiden av Vattumannens säsong kan ha upplevts känslomässigt blockerad. Ifall man har haft undantryckta känslor under en tid kan många räkna med att de kommer upp till ytan i samband med Nymånen.Fullmåne 

7 Mars 2023 klockan 13:41 

Fullmåne i Jungfrun inträffar i 16°40’. Denna fullmånen belyser känslomässiga behov av trygghet, ordning och klarhet. Inlärningsförmågan är på sin pik i samband med fullmånen. Eftersom de inblandade tecknen är Fiskarna och Jungfrun behöver vi komma ihåg att inte vara för hårda mot oss själva och andra. Vi har lärt oss en hel del vid detta laget, framförallt värdet och det fina i att allt inte är perfekt. Samma dag som Månen är full träder även Saturnus in i fiskarna. Resterande tiden av säsongen och de kommande 2.5 åren vill lära oss att vara mer toleranta och acceptera livets brister. Instinktivt kan vi vara hårda och kritiska mot oss själva samtidigt som vi vet med oss att vi har för höga krav. Saturnus inträde i Fiskarna uppmuntrar oss och ta kontroll över de kritiska känslorna vi har och istället sätta fokus på vad som faktiskt är viktigt för att vi ska må bra i grunden. Det behövs förändring och en ny ordning helt enkelt. För mycket eller för lite, oavsett inom vilket område är vi redo att uppfylla önskan om lagom.

Saturnus träder in i Fiskarna

Denna säsongen kommer vara speciell eftersom Saturnus kommer att träda in i Fiskarnas tecken den 7 Mars, samma dag som fullmånen i Jungfrun inträffar. Saturnus tar runt 29.5 år för att ta sig ett varv i zodiaken, vilket innebär att vi kommer ha 2.5 år framför oss där Saturnus kommer befinna sig mer eller mindre i Fiskarna. 


Saturnus lär oss genom begränsningar, ordning, mognad och tid. Saturnus kan ibland upplevas smärtsam. Oftast upplevs den så för att vi inte tagit åt oss tillräckligt. När livet känns orättvist, hårt och begränsat har vi möjligheten att fokusera på vad vi behöver göra annorlunda och vad vi bör fortsätta utveckla. Saturnus övergång in i Fiskarna den 7 Mars är det som sticker ut extra mycket under Fiskarnas säsong i år. Saturnus kommer hävda sin struktur, disciplin och sina gränser genom Fiskarna och dess egenskaper. Oavsett vilket tecken man än är och har var i sitt födelsediagram är Saturnus rörelse betydelsefull för oss. Det är för att den signalerar förändringar och nya lärdomar att lära. Kombinationen av Fiskarnas konstnärliga natur och djupa känslor som slås samman med Saturnus ”få det gjort” och beslutsamhet kan skapa en del friktion. Transiten genom Fiskarna kan därför hjälpa till att mjuka upp Saturnus hårdhet. Tiden är fantastisk när det kommer till att tänka på ta sig an och förbi upplevda begränsningar så att vi faktiskt kan uppnå våra stora mål och drömmar. Vi kan även vänta oss att möta extrema åsikter och ett starkt behov av att vara oberoende. Ibland kan det upplevas som att andra tvingar på oss deras åsikter med arrogans och ovilja att kompromissa. Dessa delar kommer vara framträdande i större folkmassor. 

När den varit i Vattumannen har planeten bidragit med en strävan efter ett system där vi på något sätt ska kombinera frihet och ordning. De senaste 2.5 åren har man kämpat mot principens normer som någon satt i strävan efter att uppnå befrielse. Saturnus i Fiskarna skiftar fokus som läggs i att hitta en balans mellan behov av att se förbi måsten och krav i sitt eget liv och behovet av att ta hand om andra människors problem. För att hitta balansen mellan dessa faktorer måste de förr eller senare hitta ett sätt att upptäcka våra medfödda förmågor att hjälpa andra och samtidigt lösa våra egna problem. Vi måste gå till djupet för att hitta den visdom och insikten som finns djupt inom oss i dessa delar. Saturnus utvecklar oss genom en kombination av ideal och styrka nu framöver.


Tips inför säsongen

Ametist

Onyx

Akvamarin
Hudvard & Gua Sha
The little book of chakras. Patricia Mercier

♒️Vattumannens säsong♒️ 

20 Januari kl. 09:30 - 18 Februari kl. 23:35 

Välkomna till Vattumannens tid! En säsong som hjälper oss att ta kontrollen över våra liv och en säsong där vi gynnas av att öva på samarbete. Den kommande månaden bidrar med nytänkande och öppna sinnen. Många kommer uppleva att de ser klart kring något som de inte gjort förut trots att man studerat samma sak för att förstå flera gånger om. En del genombrott och upptäckter kan därför uppdagas. 

Vattumannens planetstyre Uranus är den enda planeten vi har som är i retrograd. Dock varar den inte länge eftersom den stationerar för att gå direkt efter midnatt den 23 Januari. Som vi redan sett har priserna ökat. Uranus i direkt motion kommer sätta ljuset på detta ännu mer, detta blir mer märkbart i slutet av säsongen.


Nymåne 21 Januari kl. 21:54

Nymånar indikerar början på något. Denna nymånen för med sig en riktig början på ett avslut för vissa medans den för andra kommer med någon slags förändring som kan jämföras med ett avslut. Av alla tecken är Vattumannen specialisten på att tänka utanför boxen och se saker ur perspektiv som andra har lätt för ser förbi eller missar. Lufttecknen (Vattumannen, Tvillingarna och Vågen) är bra på att distansera sig på olika sätt för att få en tydligare bild av verkligheten. Vattumannen är tecknet som för det mesta kan känna sig missförstådda. Det är energier som vi får med oss under säsongen. De som inte har några planeter eller sin ascendant i Vattumannen kan känna att det är svårare att formulera och uttrycka sig. Det vi säger kan komma ut plumpt, upplevas hårt samt okänsligt. Ibland är sanningen inte det vi vill höra men många gånger är ärlighet behövligt. Nymånen i Vattumannen kommer hjälpa oss under säsongen med att se vad som är relevant och rimligt i förhållande till verkligheten tillsammans med det sunda förnuftet. 

Fullmåne 5 Februari kl. 19:28

En mer avslappnad fullmåne väntar oss. Denna fullmånen får oss känna mer glädje av att umgås med vänner och socialisera oss. Fullmånen sker i Lejonets tecken, tecknet som styr hjärtat. Något som ger oss glädje, även värme, kommer när vi sprider glädje och humor omkring oss. Saker som att vilja testa något nytt, spendera mer tid till hobbies samt intressen och att avsluta större projekt gör väldigt gott. Denna fullmånen där Vattumannen, Lejonet och hjärtat är involverat kan kärlek uppstå mellan vänner eller genom ens umgänge. Vattumannen styr tillsammans med Uranus, planeten för förändring och revolution kommer ge uttryck i samband med fullmånen på överraskande sätt. Något som är roligt med Uranus och Vattumannen är att man alltid kan vänta sig det oväntade. Kan vi se att många saker som sker nu är för oss och inte mot oss blir processen mer gynnsam att följa. Noderna och eclipserna fokuserade mycket på djupet och alla detaljerna omkring, nu uppmuntras vi att lyfta blicken för att se hur vi tar oss framåt. Det vi behöver kan vara något simpelt, våga tänka utanför boxen!


Våga vara och göra något annorlunda, testa något nytt, se det som en chansning istället för en risk eller en utmaning istället för ett hinder. Energierna flödar till att vårda kollektivet. Vi samt de i vår omgivning är mer närvarande vilket såklart är skönt. Senaste tiden kan vi ha känt oss uppslukade av stress på olika plan, en avsaknad närvaro helt enkelt. Nya möjligheter öppnas upp, ny förståelse, nya perspektiv och nya relationer blir starkare. Redan befintliga relationer kan ställas inför rätta där de antingen stärks eller bryts. När vi och andra förstår samt respekterar ens egna så som andras behov av att vara fria vattnar vi frukterna som kommer kunna skördas längre fram i våra relationer. Att bli avvisad av någon under säsongen kan ta på oss extra hårt och få oss att sluta samman något. Optimistisk syn tillsammans med ett förlåtande sinne är gynnsamt för alla parter. Försök att inte döma ut någon eller dig själv för snabbt, vissa saker behöver sin tid för att läka och få perspektiv på ibland. Vattumannen är ett fixed sign och det enda fasta lufttecknet vilket innebär behov av tid för att reflektera, fundera och studera innan man tar några beslut. Fasta tecken behöver ofta en del egentid för att återhämta sig, när de inte får eller tar sig denna tiden kan man känna sig kvävd och pressad. Antingen går vi lätt för snabbt fram och stöter på konflikter eller så distanserar vi oss för mycket nu. När man är medveten om dessa saker kan vi lättare använda det som ett verktyg för framgång under säsongen. Kanske är det du eller din kollega som har en idé som är värd att lyssna på, oavsett är det viktigt att försöka förstå om man är parten som behöver ta ett steg tillbaka eller personen som behöver ta ett steg fram. Vattumannen som styr tillsammans med Uranus vill lätt ha saker på sitt sätt och förändringar som vi vill göra är mest tillfredsställande för den som vill förändra, vilket oftast kommer vara personen som kom med idén eller förslaget. Vattumannen gillar förändring men mestadels på dess egna villkor. 

‘’Om du ger mig detta, tar du emot denna från mig?’’ 

Det ena behöver inte alltid utesluta det andra. För att vi ska känna att våra viljor och behov blir hörda är det riktigt bra att slå våra kloka huvuden ihop. Tänk när vi använder flera bra idéer på så sätt att man slår dem samman, alla går som vinnare i det. Vi är starka tillsammans i våra enskilda talanger, erfarenheter och egenskaper nu.Tips inför säsongen:

Släppa taget om oro och negativitet

Passion, uttryck och attraktion

Stärk självkänslan och självförtroendet, lyft fram dina positiva egenskaper

Utveckla förmågan att känna igen, förstå och låt dig vägledas av budskapen som finns i din omgivning. 


_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________♑Stenbockens säsong

21 December 2022 klockan 22:49 till den 20 Januari 2023 klockan 09:30Välkomna till stjärntecknet som tar oss igenom resterande av 2022 samt tar oss till in i nästa år. Stenbockens säsong i all ära! Önskar er en god jul och ett gott nytt år. 2022 Är och har varit ett år som vi har avslutat och påbörjat nya relationer. Varje slut är en ny början. Stenbocken visar oss vikten av hårt arbete där vi belönas i slutändan. Tecknet lär oss värdet av karma, disciplin, struktur och sanning.

Vi kommer nu kunna stabilisera och styra upp röran som finns omkring oss som vi tidigare inte haft tiden eller orken till att göra. Att gå efter listor samt att punkta upp vad som behöver göras för att sedan kunna bocka av listan kommer göra gott för oss. Under perioderna då vi är mest produktiva kommer återhämtning och sömn kunna ge klarhet till oss rörande något i ens undermedvetna, därför är det viktigt att vi är uppmärksamma på vad vi drömmer om, vilka tankar och idéer som kommer våra vägar. 


Stenbocken är ett jordtecken och precis som med de andra jordtecknena Oxen och Jungfrun har de ett fast trossystem som är väl jordat i dem. Vi och omgivningen runt om kan vilja ha samt göra saker på sina sätt. Att kunna kompromissa blir utmaningen vi kan behöva bemöta under säsongen. Vad som är viktigt för oss är det vi kommer fokusera på. En stor anledning till detta är för att Stenbocken är ett kardinalt tecken. Alla de olika idéerna och fantasierna vi har skapat för att nå ett meningsfullt liv kan vara i vår väg om vi inte sorterar ut vad som är rimligt men även användbart längs vägen. Vad är det du verkligen vill, står för, vet och tror på? Bör man gå efter hjärnan eller hjärtat? Stenbocken styr tillsammans med Saturnus, vilket är planeten för ordning, verklighet, gränser, ansvar och lagen. Under Skyttens säsong har vi lyssnat mycket efter hjärtat och nu är det dags att använda mer av vårat sunda förnuft liksom hjärnan för att komma framåt. 

Nymåne, 23 December 2022 klockan 11:16

Nymånen som inträffar dagen innan julafton kan medföra situationer som utmanar och ifrågasätter våra trossystem och ambitioner. Det kan därför för många vara en något känslomässig dag eftersom saker man varit omedveten om som man exempelvis gör kan göra entre till ditt medvetande. Ens värderingar kan krocka med sina eller ens omgivning vilket kan skapa konflikter. På den bra sidan kan det också vara ett uppvaknande som gör att vi kan göra något gott för andra, även människor vi inte känner. Ditt engagemang och din omtanke kan vara avgörande och inte minst värdefull för den du räcker ut handen till. Nymånens energier överlag uppmuntrar oss att ta oss an huvudrollen vi faktiskt spelar i våra egna liv. Dags att lägga alla korten på bordet för dig själv och se vad du har framför dig som du kan arbeta med!


Den 29 December är det Dags för Merkurius att gå retrograd igen, denna gången i Stenbockens tecken. Sist Merkurius gick i retrograd var det under Vågens säsong. Merkurius startade då i Vågen men gick sedan tillbaka in i Jungfrun straxt innan den gick direkt igen. Till skillnad från den retrograden som skedde i Vågens tecken som handlar kärlek, skönhet och musik bland annat kommer denna retrograden sätta fokus på våra karriärer, yrken och ambitioner. Hur långt är vi villiga att gå för att nå våra mål och vad krävs av oss för att vägen dit ska vara minst lika värdefull, om inte mer? 

Andra saker som är värda att ha i åtanke i samband med Merkurius retrograd är att vara försiktig på arbetsplatsen för att undvika och förebygga skador samt olyckor. Vi behöver sänka tempot, tänka och agera rationellt för att saker ska bli rätt. Missförstånd och missvisanden både inom yrket och ditt rykte kan ligga i skottlinjen. All feedback och kritik man kan tänkas möta eller ge under tiden kan upplevas vass för mottagaren i samband med den drivande, snabba och målmedvetna Stenbocken. Utan motgång kommer ingen framgång. Det känns för de allra flesta bättre när vi kan se feedbacken vi får som en chans att bli ännu bättre istället för att se det som ett nederlag. För en del kan upplevda motgångar vara just det som tar dig till framgång. Stenbocken och Merkurius sätt att få dig öppna ögonen kan vara just så, att sakta ner din framfart för att ge dig chansen att ta en annan väg. 


Fullmåne i Kräftan, 7 Januari 2023 klockan 00:07

Dagen innan Mars går direkt igen efter lite mer än två månader retrograd är det fullmåne i Kräftans tecken. Fullmånar är känslosamt starka som de är men när den inträffar i Kräftan känner man sig mer känslomässigt närvarande. Denna fullmånen kommer vilja lösa konflikter eller problem som kan finnas i familjen, speciellt om de uppstått runt julafton och dagarna däromkring. Personer som är din närmaste familj oavsett om ni är blod bundna eller inte är viktiga att ha nära. Den starka energin kan få oss att sluta oss för att skydda oss, precis som den typiska Kräftan ofta beskrivs göra. Vi kan förstå vad vi och vår omgivning behöver eller försöker säga men inte vara helt kapabla till att hantera det fullt ut ännu då vi har praktiska saker som vi behöver fokusera på för att kunna hantera vad som kommer på bästa sätt framöver. 

Den 18 Januari går Merkurius direkt igen och förbereder oss att gå mot våra mål vilket Vattumannens nytänkande och revolutionerande egenskaper kommer uppmuntra oss till. 


Vill tacka er alla för ert stöd, engagemang och all glädje som ni har bidragit till under 2022. Ett stort tack till Julia som har förgyllt mitt år med glädje, kunskap och tro på det jag brinner för. Det har varit och är med stor tacksamhet samt nöje! Hoppas ni får en magisk jul, en bra nyårsafton och ett fortsatt bra 2023!

______________________________________

♐ Skyttens säsong


22 November 2022 kl. 09:21 - 21 December 2022 kl. 22:49 

Energi, glädje, inspiration och motivation kommer i full fart med Skyttens säsong! Snön har fallit i stora delar av landet vilket i sig ger oss en kontrast som fångar vår uppmärksamhet. Skytten är ett optimistiskt tecken med många idéer och mycket energi. Tecknets styrande planet Jupiter stationerar sig för att gå direkt kort efter att nymånen ägt rum. Jupiter har varit i retrograd i cirka fyra månader där planeten gick ur den utåtriktade och drivande Väduren tillbaka till den drömmande Fisken. Vi kommer nu kunna ta oss an mer av information, tankar och känslor för att sedan kunna agera på dem. Vi är i slutet av våra visioner och kommer att kunna se hur de blir till verklighet.


Under säsongens gång värderar vi relationer och ser över vad som är viktigt för oss. Ibland behöver vi göra uppoffringar för att det är det enda rätta att göra. Men hur långt bör ens uppoffringar gå? Till vilket pris? 

Nymånen i Skytten sker den 23 November klockan 23:57. 

Inför nymånen är det bra att fundera på vad du vill lägga din tid på framöver och hur du på bästa sätt kan göra världen till en bättre plats. Skytten vågar tänka och satsa stort, därför kommer det vi tänker och känner nu ge en känsla av att saker har en större mening. Du kanske inte känner att du kan förändra hela världen men det du kan göra är att förändra din upplevelse i detta livet som faktiskt är den värld du lever i. Inte minst kan du göra skillnad i dina medmänniskors liv genom glädje, omtanke och något så litet som ett leende. Tidigare beslut och vägar som du tagit har lett dig till möjligheter som kommer din väg. Välkomna det positivt oväntade! En viss otålighet kommer med denna nystart och vi kan vilja att saker sker väldigt snabbt. Det finns en viss känsla som månaden inför jul har när det kommer till att ha tålamod. För att underlätta och ge plats åt Skyttens flödande energi denna säsongen är det bra att slutföra olika projekt och punkter på ens ‘’att göra lista’’. Säsongen kommer vilja planera inför framtiden och ha plats för den.


Eldiga Skytten ger oss mod och handlingskraft. Vi ställs inför reflektioner kring våra beteenden samt hur de påverkar människorna omkring oss men även oss själva. Det går inte att fly från sina problem i all tid eller att utvecklas genom att hålla fast vid trångsynta övertygelser. Är det rimliga anledningar till att du känner, tycker eller agerar som du gör i vissa situationer? Har du färgats av andras åsikter istället för att bilda dig en egen uppfattning? Skyttens utforskande energi vill konfrontera dig inom dessa områden. För en del kommer det handla om begränsningar, strukturer eller regler inom familjen. Medans det för andra kan handla om vänskapsrelationer, relationer på jobbet eller kärleksrelationen man är i. Känn inåt, fråga dig själv, lyssna på ditt hjärta och hör vad din själ har att säga. Kärlek är nyckeln till utveckling och framgång i dessa områden. Vem är värd din lojalitet när det är på bekostnad av dig, din lycka och ditt liv? Du kommer bli överraskad av allt bra som du har missat på grund av de begränsningarna som andra satt för dig eller som du satt upp mot dig själv. 

Fullmånen i Tvillingarna sker den 8 December klockan 05:08.

Energier som denna fullmånen bidrar med är tur, arbetsorienterad och social. Vi kan känna oss mer samarbetsvilliga inför vår omgivning och vi delar gärna med oss av våra kunskaper samt tankar. Saker som kommer din väg under sociala sammanhang i samband med fullmånen kan överraska dig. Information, idéer, inspiration eller lösningar kan komma till dig från någon du aldrig hade kunnat ana. En fantastisk del med livet är att det är fullt av nya saker att lära sig och utforska. Ingen kan allt men alla kan något. Det är bra att ha planer och mål, därför kommer energierna fokusera på att du ska organisera upp dem för att nå framtida destinationer. Behöver du få upp din energinivå är naturen din bästa vän nu. Andas in den friska luften, fundera på hur den känns och om den luktar något. Blunda, reflektera över vad du hör och hur det känns. Se omkring dig, vad ser du nu som du vanligtvis missar? 


Vi kommer under säsongens gång sträva efter att vara den bästa versionen av sig själva och med tiden känna sig redo att ta sig an det eventuella motståndet som väntas. Vi vill omfamna den positiva energin och omge oss med människor som har goda intentioner gentemot oss. När vi kämpar för vårat inre, våra passioner och det vi genuint tror på nu kommer universum att belöna oss för att vi går framåt. Många upplever att man kan se många olika perspektiv så pass klart att man ifrågasätter saker för att sedan utforska de tankarna som dominerar ens vakna tid. Ibland kan det innebära att man testar nya saker eller att man utmanar sig på något vis. Både fysiken och psyket behöver få möta upp varandra. DIY projekt är ett bra verktyg som ett exempel. Andra bra aktiviteter är sådant som meditation, renovering och böcker. Det är en väldigt härlig säsong som kommer visa sina sidor fullt ut. Under skyttens sista dag för denna gången kommer Jupiter att gå tillbaka in i Vädurens tecken. Det innebär att vi avslutar den med att minnas tillbaka på visionerna som vi hade i början av Maj i år. Vi får ett lyft av tidigare idéer och motivation som vi kan lära oss något av den sista tiden av året.


TIPS FÖR SKYTTENS SÄSONG:


ANANDALIT

FLUORIT

LABRADORIT

PYRIT

RÖKELSESTICKOR SATYA, DARK CINNAMON

GOOD VIBES GOOD LIFE, CALENDAR 2023. VEX KING

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

♏️ Skorpionens säsong: 23 Oktober 2022 kl. 12:36 - 22 November 2022 kl. 09:21 ♏️


Vi går nu in i skorpionens säsong med massor att vänta oss då vi har två eclipser (förmörkelser) som väntar. Dessa förmörkelserna är de sista för året. Tidigare i Maj hade vi två stycken under oxens säsong och nu kommer de sista. 


Skorpionen kommer dra igång sin säsong ordentligt direkt då Saturnus gick direkt sista dagen av vågens säsong och sedan kommer nymånens solförmörkelse som inträffar två dagar in på säsongen. Saturnus laddar om för att ta sig an insikterna de senaste månaderna har givit oss. Under tiden som Saturnus kommer i fas med sin normala hastighet till jorden kommer solförmörkelsen att ge oss en stark knuff som för oss i rätt riktning. Utöver solförmörkelsen kommer vi i slutet av vecka 43 vara mer spirituellt mottagliga, känna en stärkt intuition och drömma mer intensivt när vi sover eftersom Jupiter går tillbaka in i fiskarnas tecken. Mars kommer även avsluta veckan med att gå i retrograd. Tiden mellan solförmörkelsen och månförmörkelsen kommer därför sätta vårat fokus på att reda ut saker och ta hand om olika delar av våra liv som inte längre fungerar för oss. Det kan kännas som en lättnad och samtidigt som en viss tyngd när vi erkänner för oss själva eller för andra att något inte är hållbart längre. Säsongens energier handlar en hel del om att göra förändringar som är hållbara en lång tid framöver. Vi kommer vilja och behöva ta hand om olika områden i våra liv som kräver lite mer mod, något som universum hjälper oss med. 


Det är bra att ta vara på de första två veckorna av säsongen genom att reflektera, observera och planera hur man kan få sina värderingar samt visioner till verklighet. Efter fullmånens månförmörkelse kommer de kommande två veckorna efter handla mer om att agera på det du kommit fram till. Båda förmörkelserna kommer ha kopplingar till noderna som symboliserar dåtid och framtid. Den norra noden är i oxen, ett envist tecken som mår bra av att göra rätt saker, som tror på sin vision och håller fast hårt i det. Den södra noden går som sagt i skorpionen som även dem är envisa men på andra sätt. Södra noden placerad i skorpionen har svårt att släppa det förflutna men är villig att bryta sig loss nu när vi kan göra något bra av det som inte längre gynnar oss. Skorpionen är proffs på att gå till botten med saker för att transformera det till något vackert. Det finns en scen i Lejonkungen 2 där Simba går tillsammans med Kovu i ett nedbrunnet område där inget tycks kunna växa men när Simba flyttar på en del av den övre jorden ser man att naturen är på väg att växa tillbaka. Metaforen kan även placeras i detta sammanhanget. Skorpionens södra nod vill inte ta död på något från det förflutna, de vill förvandla det till något nytt och vackert. Husen i ditt födelsediagram som du har skorpionen eller oxen inom ger dig specifik information angående områdena i ditt liv som kommer påverkas. De som har personliga planeter eller sin ascendant i skorpionen, oxenvattumanen och lejonet i sina födelsediagram, speciellt i grader nära ecpliserna kommer att påverkas starkt av denna säsongen. Bra aktiviteter under skorpionens tid är att vara i naturen, spendera tid med djur, ta hand om sig själv fysiskt och psykiskt. Andra saker som är bra att göra under säsongen är att lära sig något nytt. Har du velat gå en utbildning, lära dig mer om astrologi eller kristaller för att nämna några exempel är det absolut något som säsongen passar perfekt för. 


Det blir ett lite annorlunda upplägg denna gången eftersom vi har två förmörkelser. Nedan kan du läsa mer specifikt om dem där du får mer insyn i vad skorpionen kommer med i år men främst hur dessa förmörkelser kommer att påverka oss på olika sätt i livet. Önskar er en fantastisk säsong!Nymåne, solförmörkelse den 25 Oktober kl. 12:49 

Denna nymånen i skorpionen är speciell eftersom det är en solförmörkelse (solar eclipse). Nymånar och solförmörkelser bidrar nya möjligheter och nystarter.


Solförmörkelsen i skorpionen kommer påverka vårat ego, ens egna samt andras ledarskap och utvecklingen vi går mot. Tecknet inviger en säsong som är perfekt för att lära sig saker och att utbilda sig. För att skapa struktur behöver vi tänka utanför boxen ibland. Känslor eller situationer som hållit oss tillbaka blir mogna för att tas om hand och mönstren som inte går i linje med våra livsvisioner är redo för att brytas. Skorpionen symboliserar transformation från grunden och tabu bland annat. Vilken utmaning du än står inför kommer du få stöd från universum som ger dig mod och självförtroende att bemöta det som väntar dig.


Solförmörkelser är kraftfulla för meditation, japa, reflektioner, böner, mantran och andra andliga metoder. Att se inåt är bra men även klokt i samband med solförmörkelsen och tiden där efter.  Avvakta och undvik materialistiska sysslor som att flytta till ett nytt boende, giftemål, förlovningar, förhandlingar med högre chefer, finansiella transaktioner, större inköp, investeringar med mera. Mellan 25-27 Oktober är det inte fördelaktigt att ta viktiga beslut eftersom saker kanske inte är vad de ser ut som. Tiden efteråt kan man känna sig rastlös i sin livssituation, det är något som kan kännas aningen mer för dem som känner sig fast utan någon tydlig väg framåt i livet. Under året har dolda saker kommit upp till ytan som vi inte alltid vetat vad vi ska göra med, ibland lägger man hellre locket på i brist på förståelse i hur vi ska hantera dem. En stor del av allt vi gör är att lära oss olika saker för att utvecklas framåt. Energierna nymånen kommer med inspirerar och uppmuntrar dig att se över negativitet du har runt dig för att du ska kunna bryta dig loss. Det är viktigt att komma ihåg hur vi bemöter andra när vi vill bryta ett negativt mönster. Vad och hur man säger saker till andra påverkar trivseln i din samt andras miljö. 


Den södra noden är i Skorpionen och den norra noden är i Oxen. Södra noden handlar om de tryggheter vi har med oss som vi strävar att utveckla framåt. När den är i transformerande skorpionen är det som att gå igenom hela förrådet där alla ens saker man haft med sig mer eller mindre i hela sitt liv. Okej, nej som vi vet är Skorpionen inte känd för att nödvändigtvis organisera. Därför kommer vi gå tydligt igenom sakerna i våra förråd och kunna hitta något undangömt som vi kan ha glömt att vi äger eller kanske till och med inte visste fanns. Vi grottar ner oss nyfiket och möjligtvis något obekväma i det vi hittar. Är det något du ska behålla? Vad är det du hittat? Vad ska du göra med det du hittat? Är det du hittat ett tecken för att ta tag i något du länge skjutit på? Förrådet behöver såklart inte vara den i källaren eller något annat praktiskt, det kan vara något som påverkar det inom oss, något som vi har runt oss. För dig som läser denna artikeln, detta är ditt tecken att gå till botten med det du vill och behöver förändra i ditt liv, om du inte vet vad det skulle vara kan du söka svaren där du tänker att ditt förråd är, antingen praktiskt eller mentalt. När norra noden är i oxen vill vi stabilisera något och kunna se samt ta på faktiska resultat. 


För att vi ska kunna nå våra mål behöver vi oftast göra uppoffringar och ta risker, chansa. Jag har lyssnat på en bok av James Clear som heter ”1%-metoden. Små förändringar, stora resultat”. Det är en bok jag tror alla kan lära sig av och ha användning för i sina liv. Ofta känns det som att förändringar behöver vara stora och ta lång tid, något som inte stämmer när man har en bra mall att gå efter. Fullmåne, månförmörkelse den 8 November kl. 12:02

Sista eclipsen (månförmörkelse/lunar eclipse) för året inträffar den 8 November och den kommer att vara i nära kontakt med noderna. Fullmånar och månförmörkelser bidrar till slutföranden och avslut. 


Som med alla eclipser väntas en början på något och ett avslut. Sedan nymånens solförmörkelse den 25 Oktober har vi förberett oss, analyserat och hanterat saker för att nå framtiden vi pushas till att nå. Trots det kommer månförmörkelsen med något man inte kunnat förvänta sig. Många har känt av de starka energierna vilket kan leda till en känslomässig bägare som kommer behöva ta plats. Kroppen säger ifrån när vi behöver ta det lugnt och återhämta oss, det är viktigt att vi lyssnar på den signalen när den kommer. Hälsan är viktig precis som du är viktig. 


Månförmörkelsen kommer hjälpa oss att förstå och se den positiva helheten som väntar oss. Våra tidigare upplevelser av svek och lögner har varit som en underliggande påminnelse sedan solförmörkelsen för att uppmuntra oss att vara självständiga. Vi kan nu känna oss optimistiska och stabila i att våga chansa samt satsa på det vi tror på. Fokuset kommer ligga mycket på dig själv, dina känslor, mål och tankar. Andra kan uppfatta dig annorlunda mot hur du ser dig själv, vissa kan tycka att du har lättare att se bristerna i vad andra gör mer än att se över dina egna handlingar. Det är därför viktigt att du är lika ärlig mot dig själv så som du är mot andra. 


Skorpionen sätter ljus på det som ska slutföras och avslutas medans oxen maximerar våra känslor precis som våra tankar kring hur man går vidare utan att såra någon. Vi kan inte alltid vara alla till lags, denna gången behöver du gå efter ditt egna hjärta för att ta hand om dig själv. Ärlighet varar längst även om den inte alltid är bekväm, speciellt när det handlar om något vi gör som kan påverka andra. Nu är det viktigt att du står på dig i besluten du kommit fram till, som du har tagit och kommer att ta. Så länge tanken och agendan är för det bättre kommer du känna dig stark. Denna månförmörkelsen gör oss förstående och förlåtande både för oss själva men även gentemot andra.Rekommendationer för säsongen säsongen:

  • Citrin - Beskyddande, glädjande, stärker självförtroendet. Citrin är även Novembers månadssten
  • Rökelser - Renar energier och miljöer
  • Creedite - Bra för astrologi, tarot och andliga metoder
  • The astrological self-care journal, Stephanie Gailing - Astrologisk journalbok som är en fantastisk bok för att reflektera och föra anteckningar i
  • Paz exklusiva kristallalender/julkalender - Perfekt för egenvård, renande, manifestering, läran av nya saker och massor av annat för en förhöjd trivsam känsla 

Självklart finns alla produkterna som nämnts ovan att köpa på hemsidan eller i butiken💫


______________________________________♎️Vågens säsong♎️


23 September 03:04 - 23 Oktober 12:36


Vågens säsong är nu här vilket innebär att hösten verkligen gjort sin entré. Säsongen startar med en fantastisk energi som bidrar med lättsamhet och glädje i våra relationer. Vågen är balans, vad behöver du balansera ut i ditt liv? Under vågens tid ligger en del fokus på jobb och relationer. Ofta när vi tänker på relationer tänker vi på relationen mellan en själv och en annan, vi sugs lätt med och glömmer bort relationen vi har till oss själva. Är du nöjd med hur du tar hand om dig själv fysiskt som psykiskt? Varje dag är en bra dag för att ge lite kärlek till sig själv när vågen får bestämma. Unna dig en dag för spa eller en myskväll under månaden, kanske någon gång i veckan? Ja, det som passar dig helt enkelt. Denna typen av dagar och kvällar behöver inte innebära mys eller spa såklart, huvudsaken är att finna en aktivitet där du får ta hand om dig själv och göra något du tycker om. Något som är bra att ha med sig nu är att komma ihåg våra samt våra närståendes behov samt känslor då de lätt hamnar i kläm. Ena delen av oss förstår värdet i att värna om vår omgivnings välmående precis som vi också förstår att man behöver göra vissa uppoffringar för en fungerande helhet i längden. Detta kan skapa klyftor i relationerna vi har runt oss eftersom vi kan vara kluvna i vad som är viktigast just nu och varför, hur man ger utrymme för det praktiska likväl som det känslomässiga och tvärtom. Även när vi försöker reda ut dessa saker kan det kännas luddigt och svårt att få fram en lösning i början av säsongen. Allt som är nytt och spännande kan även få oss glömma av tidigare överenskommelser. Drastiska beslut i olika relationer är något som kan vara bra att undvika speciellt fram till den 11 Oktober eftersom vi kommer kunna tänka och känna som mest klart därefter. Anledningen är att Merkurius då har gått direkt och tillbaka in i vågens tecken igen efter en kort visit i jungfrun. 


I slutet av September är det bra att vara extra uppmärksam på detta. Den 29 September kommer kärleksfrågor bli mer klara för oss eftersom Venus går in i vågens tecken där den är hemma. Ge kärlek och visa tacksamhet till dem du älskar, kom ihåg att de små sakerna i livet är oftast de stora. Samma gäller när det kommer till någon eller något du vill ge lite extra kärlek till men inte vetat hur du vill göra. Svaret på lösningen kan komma när du lyssnar på vad ditt hjärta har att säga. En tidigare alternativ lösning kanske inte är så omöjlig som du först trott. Stabila relationer blir starkare och de svajande kan besluta sig om att det är dags att gå skilda vägar. När man tar skilda vägar behöver det inte alltid betyda att man skiljs åt för evigt, utan för vissa kan det betyda att vi ses om det är menat att vägarna ska korsars. Lyckas du se det positiva i det som kan verka negativt? 


Början av det som kommer spela en större roll för oss nästa år när det kommer till avtal, relationer och förhållanden kommer under vågens säsong att ta fart. Vi kan inte ändra hela världen men vi kan ändra hur vi lever i den. Vågens egenskaper kommer hjälpa till när det kommer till att få rätt balans och struktur som vi behöver. En stor del av balans är att inte behöva göra allt på en gång, planering med ett tydligt mål är mer det vågen kommer vilja få oss förstå denna gången. Slutet av vågens säsong kan upplevas stressig. Kom ihåg balansen du fått känna under denna tiden och njut av det sista som balanserande vågen har att erbjuda. Behandla dina medmänniskor som om du vore dem, goda tankar för din omgivning är mer gynnsamt än något annat. Stå ut och håll tungan rätt i munnen även när någon går dig på nerverna. Balans, som vågen hade sagt.


Nymånen inträffar den 25 September strax innan midnatt (23:54). Det är en nymåne av balans, glädje samt förståelse kring vikten av att kunna vara stark ensam. Den bidrar även till ekonomiska nystarter och ekonomiska möjligheter. Med nya insikter kommer motivationen som behövs för att ändra mönster eller situationer. Om det är någon gång under vågens period man kan omvandla negativ eller vag energi till något flödande positivt är det nu. Se gärna tillbaka på var du var för 6 månader sedan och se platsen du är på idag. Ja, du har tagit dig långt och hårt arbete lönar sig. Våga vara stolt för de framsteg du gjort det senaste halvåret. Vissa kan känna av att de behöver höja sin standard i något område i sitt liv, nu är guldläget att göra verklighet av detta. Vad kritiker kan ha att säga rör dig inte speciellt mycket i ryggen nu. Om du är den som tar emot kritik är det bra att försöka höra vad budskapet är. Ifall du är den som ska medla kritik kommer det gå bättre när du lägger fram det i välment syfte. 


Fullmånen i Väduren den 9 Oktober vid klockan 22:56 ger en maximal känsla av att vilja återvända hem eller att gå i mål,  var hem och vad mållinjen än är för dig. Både vågen och väduren är snabba tecken som kommer gå efter snabba beslut runt dagarna då månen är full. Sakerna du lagt krut på de senaste två veckorna är troligen på sin pik nu, håll din kurs mot ditt mål för det bästa resultatet. Något att vara uppmärksam på i samband med fullmånen är andra människors ekonomiska intentioner till dig. Vid denna fullmånen löper vi större risk att råka ut för bedrägerier. Fullmånen kan få oss känna och tänka på konsekvenserna som följer av valen vi gjort, det kan leda till stress och känslighet. Fullmånen bidrar med mycket push och vilja, unna dig gärna glädje och var stolt när du väl gått i mål för att såsmåningom ta dig an nästa äventyr. 


Merkurius retrograd

Denna planeten håller i sig ett tag under vågens säsong och retrograden startade i just vågens tecken. Om du planerat eller planerar inför något kan ändringar förväntas efter att den har gått direkt igen den 2 Oktober. Utöver det är det fortfarande aktuellt att skydda din elektronik. Ett nytt glasskydd eller ett nytt skal till din mobiltelefon är en bra invistering. Under Merkurius retrograd kan det vara bra att tänka på vad du inte vill för att du ska kunna förebygga det, några exempel: 

• Jag vill inte att min telefon spräcks

• Jag vill inte komma sent till mitt möte

• Jag vill inte glömma Julias födelsedag den 29 September😉 - ha ha ha Amanda😉Nedan kommer kristaller, mineraler och andra härligheter som är bra inför säsongen. Allt går att hitta på hemsidan. Önskar er alla en välbalanserad och härlig vågsäsong.


Kristaller

• Iolit (vattensafir)

• Lapis Lazuli

• Opal

• Turmalin


Självkärlek

• Cleansing sponge

• Massage roller

• Gua sha 

• Roller 

• Meditationsmala


Boktips

• The Mercury retrograde book

• Min egen lyckobok

• A journey within, Annie Tarasova


______________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________


Jungfruns säsong 23 Augusti kl. 05:03 - 23 September kl. 02:51


Vi går in i Jungfruns säsong efter en tuffare period i Lejonets tecken. Tiden kommer upplevas att gå fortare och energierna blir mer produktiva. All turbulens som varit under Lejonets säsong är vi nu kapabla till att organisera samt strukturera upp våra liv, rutiner och vardagen. Det är de små sakerna i livet som påverkar den stora helheten, en förståelse Jungfrun kommer att hjälpa oss med nu. Mindre ändringar i våra beteenden eller rutiner kan ha en helt avgörande roll i en mer trivsam livssituation. Att göra goda saker för vår omgivning är givande för oss nu, när du gör något för ditt kollektiv gör du även något för dig själv. Våga skapa, testa och göra goda gärningar.


Uranus kommer att gå i retrograd den 24 Augusti och där med kan allt rörande teknik och dess framgång saktas ner fram till Januari nästa år. Förseningar av elektronik som är på lagning, köps in eller hanteras kan strula något mer nu än innan. Tålamod och att ha en plan b för dina elektronikprylar är bra att ha med sig. Det positiva med denna retrograden är att du har goda möjligheter att äntligen laga och förstå din elektronik du har hemma. "Vad är det som gör att ljudet inte fungerar ordentligt? Hur fixar jag lampan i kylskåpet?". Vilka mindre saker det än är i ditt hem som kan behöva kollas över för att de ska fungera bra är toppen att ordna med nu. 


Den 25 Augusti kommer Merkurius att gå in i Vågen som hjälper oss att balansera ut våra mentala energier. Onödiga risker är inte det ultimata att ta nu, ta gärna istället vara på hur du kan framföra din talan till din omgivning med både tydlighet och respekt. Valet närmar sig och många debatterar gärna mer i samband med detta. Något bra att ha med sig är att söka samt sträva efter välvilja och förståelse i det vi samt andra runt oss säger, att se vad personen i fråga faktiskt menar istället för att haka upp sig på klantiga eller otydliga uttryck. När du kan ge ödmjukhet kommer mer utmanande situationer att kännas bra både för dig och de runt dig. Behovet av att vilja hävda sig är inte gynnsamt, försök att istället ge plats för andra genom att möta upp dem på ett metodiskt och genuint sätt.


Vissa presentationer eller situationer överlag där man kan behöva prestera är troligtvis något påfrestande för många runt slutet av Augusti månad. Ta en sak i taget, se över de små sakerna du orkar och kan göra för att underlätta pressen. De flesta har sociala medier idag och dessa kan ha en påverkan i stressen kring att prestera nu. Allt som rör dem samt dina appar kan vara en faktor i att du inte känner dig organiserad. Att byta profilbild eller att se över vad man följer för sidor och människor kommer underlätta för att kunna se helheten mer klart. Det som har hänt har hänt, sagt är sagt och gjort är gjort, det du kan göra är att fokusera på hur du gör det bättre nästa gång. Ett förlåt, en ursäkt, är inte så illa som det kan verka. Behöver du be om förlåtelse för att kunna gå vidare i insikten hur du kan göra något bättre är det guldvärt just nu. Förlåt dig själv också, utan misstag och mindre bra beslut kan vi inte utvecklas till det bättre.  


Den 27 Augusti klockan 10:12 är det nymåne i Jungfrun. Allt som skett under Jungfruns säsong fram tills nu har byggt upp behovet samt viljan av att ta sig an sådant som skavt ett tag. Nymånen är en bra tid att sätta sig ner för att skriva upp vad man vill ändra och förbättra i sin vardag. Jungfrun har mycket med hälsan att göra, fysisk som psykisk, när fysiken mår bra mår psyket automatiskt bättre och tvärtom. Kroppen är som en spegel många gånger av hur vi mår inuti men när vi tar hans om kroppen och den mår bra speglar det sv sig inåt också. Det händer lätt att man pratar om det som är negativt istället för det som är positivt, fundera gärna över hur du kan bli mer positiv. Känslor är energier och när vi skickar ut glädje är det vad som kommer tillbaka till oss. 


Den 10 September går Merkurius i Vågen retrograd som kan innebära starka tankar och åsikter i hur saker och ting bör vara. Det som gynnar diskussioner och tankar nu är att hålla sig till fakta, lagar samt regler. Det är inte alltid man håller med om vissa saker men vi behöver förhålla oss till det som är faktiskt för att hålla balansen. Var tydlig med vad du undrar, vad som gäller och vad du behöver för att kunna slutföra det du gör. 


Den 10 September klockan 12:01 är det fullmåne i Fiskarnas tecken. Det är inte en dag för större event som möten, resor och liknande. Förseningar av transporter kan uppstå, därför är det bra med god framförhållning idag. Fullmånen vill uppmuntra dig att unna dig glädje och tacksamhet för allt bra du har och är. Extra kärlek och omtanke till de eller det du håller kärt ligger nära hjärtat nu. Känner du att det är svårt att ta sig an glädjen är det en bra dag för att reda ut vad det är som hindrar dig. Fiskarnas fulla måne gör mirakel möjligt, hopp och tro är din lycka för att attrahera det du önskat. För vissa bidrar fullmånen intensiva drömmar på nätterna, därför är det en bra idé att göra sovrummet trivsamt genom att bädda rent och städa för en bättre sömn.


Oavsett vad du än har kommit fram till kommer resterande av säsongen, har du troligtvis börjat ta i tu med något som gnagt. En del kan återuppta kontakten med sin psykolog eller börja i terapi, det är en stor sak att kunna be om hjälp när man inte mår bra. Att vara självkritisk är ibland vår största fiende, man kan inte göra mer än sitt bästa och vilja utvecklas till det bättre. Varje person är unik eftersom vi föds vid olika klockslag på olika platser i världen, det finns ingen som kan ta din unikhet ifrån dig. Vilket steg du än tagit för ett bättre välmående för dig och din omgivning, våga vara stolt över det. Eftertänksamhet kommer underlätta vägen i det du gör och ärlighet varar längst, fortsätt med det så gott du kan. Lagom är ett fantastiskt ord vi har, umgås lagom mycket, ta dig an lagom med saker och uppgifter. När stress kan bli påtagligt kan det kännas som universum testar ditt tålamod, speciellt eftersom det har varit under en månads tid vid detta laget. Du kan nu visa för dig själv att du vet hur du hanterar stress utan större problem vilket kommer kännas som en vinst i sig när du tagit dig förbi hindret. Jungfrun bjuder på en säsong för reflektioner och att ta sig an sådant som bara legat och surrat i det undermedvetna. 


Kristaller och mineraler för säsongen:

  • Något för struktur, ordning, viljeglöd
  • Något för lugn, stabilitet, rättvisa
  • Något för meditation, chakras


Annat bra för säsongen:

  • Kalender
  • Journ