Astrologi & energier - av Amanda Galindo Salamanca

♐ Skyttens säsong


22 November 2022 kl. 09:21 - 21 December 2022 kl. 22:49 

Energi, glädje, inspiration och motivation kommer i full fart med Skyttens säsong! Snön har fallit i stora delar av landet vilket i sig ger oss en kontrast som fångar vår uppmärksamhet. Skytten är ett optimistiskt tecken med många idéer och mycket energi. Tecknets styrande planet Jupiter stationerar sig för att gå direkt kort efter att nymånen ägt rum. Jupiter har varit i retrograd i cirka fyra månader där planeten gick ur den utåtriktade och drivande Väduren tillbaka till den drömmande Fisken. Vi kommer nu kunna ta oss an mer av information, tankar och känslor för att sedan kunna agera på dem. Vi är i slutet av våra visioner och kommer att kunna se hur de blir till verklighet.


Under säsongens gång värderar vi relationer och ser över vad som är viktigt för oss. Ibland behöver vi göra uppoffringar för att det är det enda rätta att göra. Men hur långt bör ens uppoffringar gå? Till vilket pris? 

Nymånen i Skytten sker den 23 November klockan 23:57. 

Inför nymånen är det bra att fundera på vad du vill lägga din tid på framöver och hur du på bästa sätt kan göra världen till en bättre plats. Skytten vågar tänka och satsa stort, därför kommer det vi tänker och känner nu ge en känsla av att saker har en större mening. Du kanske inte känner att du kan förändra hela världen men det du kan göra är att förändra din upplevelse i detta livet som faktiskt är den värld du lever i. Inte minst kan du göra skillnad i dina medmänniskors liv genom glädje, omtanke och något så litet som ett leende. Tidigare beslut och vägar som du tagit har lett dig till möjligheter som kommer din väg. Välkomna det positivt oväntade! En viss otålighet kommer med denna nystart och vi kan vilja att saker sker väldigt snabbt. Det finns en viss känsla som månaden inför jul har när det kommer till att ha tålamod. För att underlätta och ge plats åt Skyttens flödande energi denna säsongen är det bra att slutföra olika projekt och punkter på ens ‘’att göra lista’’. Säsongen kommer vilja planera inför framtiden och ha plats för den.


Eldiga Skytten ger oss mod och handlingskraft. Vi ställs inför reflektioner kring våra beteenden samt hur de påverkar människorna omkring oss men även oss själva. Det går inte att fly från sina problem i all tid eller att utvecklas genom att hålla fast vid trångsynta övertygelser. Är det rimliga anledningar till att du känner, tycker eller agerar som du gör i vissa situationer? Har du färgats av andras åsikter istället för att bilda dig en egen uppfattning? Skyttens utforskande energi vill konfrontera dig inom dessa områden. För en del kommer det handla om begränsningar, strukturer eller regler inom familjen. Medans det för andra kan handla om vänskapsrelationer, relationer på jobbet eller kärleksrelationen man är i. Känn inåt, fråga dig själv, lyssna på ditt hjärta och hör vad din själ har att säga. Kärlek är nyckeln till utveckling och framgång i dessa områden. Vem är värd din lojalitet när det är på bekostnad av dig, din lycka och ditt liv? Du kommer bli överraskad av allt bra som du har missat på grund av de begränsningarna som andra satt för dig eller som du satt upp mot dig själv. 

Fullmånen i Tvillingarna sker den 8 December klockan 05:08.

Energier som denna fullmånen bidrar med är tur, arbetsorienterad och social. Vi kan känna oss mer samarbetsvilliga inför vår omgivning och vi delar gärna med oss av våra kunskaper samt tankar. Saker som kommer din väg under sociala sammanhang i samband med fullmånen kan överraska dig. Information, idéer, inspiration eller lösningar kan komma till dig från någon du aldrig hade kunnat ana. En fantastisk del med livet är att det är fullt av nya saker att lära sig och utforska. Ingen kan allt men alla kan något. Det är bra att ha planer och mål, därför kommer energierna fokusera på att du ska organisera upp dem för att nå framtida destinationer. Behöver du få upp din energinivå är naturen din bästa vän nu. Andas in den friska luften, fundera på hur den känns och om den luktar något. Blunda, reflektera över vad du hör och hur det känns. Se omkring dig, vad ser du nu som du vanligtvis missar? 


Vi kommer under säsongens gång sträva efter att vara den bästa versionen av sig själva och med tiden känna sig redo att ta sig an det eventuella motståndet som väntas. Vi vill omfamna den positiva energin och omge oss med människor som har goda intentioner gentemot oss. När vi kämpar för vårat inre, våra passioner och det vi genuint tror på nu kommer universum att belöna oss för att vi går framåt. Många upplever att man kan se många olika perspektiv så pass klart att man ifrågasätter saker för att sedan utforska de tankarna som dominerar ens vakna tid. Ibland kan det innebära att man testar nya saker eller att man utmanar sig på något vis. Både fysiken och psyket behöver få möta upp varandra. DIY projekt är ett bra verktyg som ett exempel. Andra bra aktiviteter är sådant som meditation, renovering och böcker. Det är en väldigt härlig säsong som kommer visa sina sidor fullt ut. Under skyttens sista dag för denna gången kommer Jupiter att gå tillbaka in i Vädurens tecken. Det innebär att vi avslutar den med att minnas tillbaka på visionerna som vi hade i början av Maj i år. Vi får ett lyft av tidigare idéer och motivation som vi kan lära oss något av den sista tiden av året.


TIPS FÖR SKYTTENS SÄSONG:


ANANDALIT

FLUORIT

LABRADORIT

PYRIT

RÖKELSESTICKOR SATYA, DARK CINNAMON

GOOD VIBES GOOD LIFE, CALENDAR 2023. VEX KING

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

♏️ Skorpionens säsong: 23 Oktober 2022 kl. 12:36 - 22 November 2022 kl. 09:21 ♏️


Vi går nu in i skorpionens säsong med massor att vänta oss då vi har två eclipser (förmörkelser) som väntar. Dessa förmörkelserna är de sista för året. Tidigare i Maj hade vi två stycken under oxens säsong och nu kommer de sista. 


Skorpionen kommer dra igång sin säsong ordentligt direkt då Saturnus gick direkt sista dagen av vågens säsong och sedan kommer nymånens solförmörkelse som inträffar två dagar in på säsongen. Saturnus laddar om för att ta sig an insikterna de senaste månaderna har givit oss. Under tiden som Saturnus kommer i fas med sin normala hastighet till jorden kommer solförmörkelsen att ge oss en stark knuff som för oss i rätt riktning. Utöver solförmörkelsen kommer vi i slutet av vecka 43 vara mer spirituellt mottagliga, känna en stärkt intuition och drömma mer intensivt när vi sover eftersom Jupiter går tillbaka in i fiskarnas tecken. Mars kommer även avsluta veckan med att gå i retrograd. Tiden mellan solförmörkelsen och månförmörkelsen kommer därför sätta vårat fokus på att reda ut saker och ta hand om olika delar av våra liv som inte längre fungerar för oss. Det kan kännas som en lättnad och samtidigt som en viss tyngd när vi erkänner för oss själva eller för andra att något inte är hållbart längre. Säsongens energier handlar en hel del om att göra förändringar som är hållbara en lång tid framöver. Vi kommer vilja och behöva ta hand om olika områden i våra liv som kräver lite mer mod, något som universum hjälper oss med. 


Det är bra att ta vara på de första två veckorna av säsongen genom att reflektera, observera och planera hur man kan få sina värderingar samt visioner till verklighet. Efter fullmånens månförmörkelse kommer de kommande två veckorna efter handla mer om att agera på det du kommit fram till. Båda förmörkelserna kommer ha kopplingar till noderna som symboliserar dåtid och framtid. Den norra noden är i oxen, ett envist tecken som mår bra av att göra rätt saker, som tror på sin vision och håller fast hårt i det. Den södra noden går som sagt i skorpionen som även dem är envisa men på andra sätt. Södra noden placerad i skorpionen har svårt att släppa det förflutna men är villig att bryta sig loss nu när vi kan göra något bra av det som inte längre gynnar oss. Skorpionen är proffs på att gå till botten med saker för att transformera det till något vackert. Det finns en scen i Lejonkungen 2 där Simba går tillsammans med Kovu i ett nedbrunnet område där inget tycks kunna växa men när Simba flyttar på en del av den övre jorden ser man att naturen är på väg att växa tillbaka. Metaforen kan även placeras i detta sammanhanget. Skorpionens södra nod vill inte ta död på något från det förflutna, de vill förvandla det till något nytt och vackert. Husen i ditt födelsediagram som du har skorpionen eller oxen inom ger dig specifik information angående områdena i ditt liv som kommer påverkas. De som har personliga planeter eller sin ascendant i skorpionen, oxenvattumanen och lejonet i sina födelsediagram, speciellt i grader nära ecpliserna kommer att påverkas starkt av denna säsongen. Bra aktiviteter under skorpionens tid är att vara i naturen, spendera tid med djur, ta hand om sig själv fysiskt och psykiskt. Andra saker som är bra att göra under säsongen är att lära sig något nytt. Har du velat gå en utbildning, lära dig mer om astrologi eller kristaller för att nämna några exempel är det absolut något som säsongen passar perfekt för. 


Det blir ett lite annorlunda upplägg denna gången eftersom vi har två förmörkelser. Nedan kan du läsa mer specifikt om dem där du får mer insyn i vad skorpionen kommer med i år men främst hur dessa förmörkelser kommer att påverka oss på olika sätt i livet. Önskar er en fantastisk säsong!Nymåne, solförmörkelse den 25 Oktober kl. 12:49 

Denna nymånen i skorpionen är speciell eftersom det är en solförmörkelse (solar eclipse). Nymånar och solförmörkelser bidrar nya möjligheter och nystarter.


Solförmörkelsen i skorpionen kommer påverka vårat ego, ens egna samt andras ledarskap och utvecklingen vi går mot. Tecknet inviger en säsong som är perfekt för att lära sig saker och att utbilda sig. För att skapa struktur behöver vi tänka utanför boxen ibland. Känslor eller situationer som hållit oss tillbaka blir mogna för att tas om hand och mönstren som inte går i linje med våra livsvisioner är redo för att brytas. Skorpionen symboliserar transformation från grunden och tabu bland annat. Vilken utmaning du än står inför kommer du få stöd från universum som ger dig mod och självförtroende att bemöta det som väntar dig.


Solförmörkelser är kraftfulla för meditation, japa, reflektioner, böner, mantran och andra andliga metoder. Att se inåt är bra men även klokt i samband med solförmörkelsen och tiden där efter.  Avvakta och undvik materialistiska sysslor som att flytta till ett nytt boende, giftemål, förlovningar, förhandlingar med högre chefer, finansiella transaktioner, större inköp, investeringar med mera. Mellan 25-27 Oktober är det inte fördelaktigt att ta viktiga beslut eftersom saker kanske inte är vad de ser ut som. Tiden efteråt kan man känna sig rastlös i sin livssituation, det är något som kan kännas aningen mer för dem som känner sig fast utan någon tydlig väg framåt i livet. Under året har dolda saker kommit upp till ytan som vi inte alltid vetat vad vi ska göra med, ibland lägger man hellre locket på i brist på förståelse i hur vi ska hantera dem. En stor del av allt vi gör är att lära oss olika saker för att utvecklas framåt. Energierna nymånen kommer med inspirerar och uppmuntrar dig att se över negativitet du har runt dig för att du ska kunna bryta dig loss. Det är viktigt att komma ihåg hur vi bemöter andra när vi vill bryta ett negativt mönster. Vad och hur man säger saker till andra påverkar trivseln i din samt andras miljö. 


Den södra noden är i Skorpionen och den norra noden är i Oxen. Södra noden handlar om de tryggheter vi har med oss som vi strävar att utveckla framåt. När den är i transformerande skorpionen är det som att gå igenom hela förrådet där alla ens saker man haft med sig mer eller mindre i hela sitt liv. Okej, nej som vi vet är Skorpionen inte känd för att nödvändigtvis organisera. Därför kommer vi gå tydligt igenom sakerna i våra förråd och kunna hitta något undangömt som vi kan ha glömt att vi äger eller kanske till och med inte visste fanns. Vi grottar ner oss nyfiket och möjligtvis något obekväma i det vi hittar. Är det något du ska behålla? Vad är det du hittat? Vad ska du göra med det du hittat? Är det du hittat ett tecken för att ta tag i något du länge skjutit på? Förrådet behöver såklart inte vara den i källaren eller något annat praktiskt, det kan vara något som påverkar det inom oss, något som vi har runt oss. För dig som läser denna artikeln, detta är ditt tecken att gå till botten med det du vill och behöver förändra i ditt liv, om du inte vet vad det skulle vara kan du söka svaren där du tänker att ditt förråd är, antingen praktiskt eller mentalt. När norra noden är i oxen vill vi stabilisera något och kunna se samt ta på faktiska resultat. 


För att vi ska kunna nå våra mål behöver vi oftast göra uppoffringar och ta risker, chansa. Jag har lyssnat på en bok av James Clear som heter ”1%-metoden. Små förändringar, stora resultat”. Det är en bok jag tror alla kan lära sig av och ha användning för i sina liv. Ofta känns det som att förändringar behöver vara stora och ta lång tid, något som inte stämmer när man har en bra mall att gå efter. Fullmåne, månförmörkelse den 8 November kl. 12:02

Sista eclipsen (månförmörkelse/lunar eclipse) för året inträffar den 8 November och den kommer att vara i nära kontakt med noderna. Fullmånar och månförmörkelser bidrar till slutföranden och avslut. 


Som med alla eclipser väntas en början på något och ett avslut. Sedan nymånens solförmörkelse den 25 Oktober har vi förberett oss, analyserat och hanterat saker för att nå framtiden vi pushas till att nå. Trots det kommer månförmörkelsen med något man inte kunnat förvänta sig. Många har känt av de starka energierna vilket kan leda till en känslomässig bägare som kommer behöva ta plats. Kroppen säger ifrån när vi behöver ta det lugnt och återhämta oss, det är viktigt att vi lyssnar på den signalen när den kommer. Hälsan är viktig precis som du är viktig. 


Månförmörkelsen kommer hjälpa oss att förstå och se den positiva helheten som väntar oss. Våra tidigare upplevelser av svek och lögner har varit som en underliggande påminnelse sedan solförmörkelsen för att uppmuntra oss att vara självständiga. Vi kan nu känna oss optimistiska och stabila i att våga chansa samt satsa på det vi tror på. Fokuset kommer ligga mycket på dig själv, dina känslor, mål och tankar. Andra kan uppfatta dig annorlunda mot hur du ser dig själv, vissa kan tycka att du har lättare att se bristerna i vad andra gör mer än att se över dina egna handlingar. Det är därför viktigt att du är lika ärlig mot dig själv så som du är mot andra. 


Skorpionen sätter ljus på det som ska slutföras och avslutas medans oxen maximerar våra känslor precis som våra tankar kring hur man går vidare utan att såra någon. Vi kan inte alltid vara alla till lags, denna gången behöver du gå efter ditt egna hjärta för att ta hand om dig själv. Ärlighet varar längst även om den inte alltid är bekväm, speciellt när det handlar om något vi gör som kan påverka andra. Nu är det viktigt att du står på dig i besluten du kommit fram till, som du har tagit och kommer att ta. Så länge tanken och agendan är för det bättre kommer du känna dig stark. Denna månförmörkelsen gör oss förstående och förlåtande både för oss själva men även gentemot andra.Rekommendationer för säsongen säsongen:

 • Citrin - Beskyddande, glädjande, stärker självförtroendet. Citrin är även Novembers månadssten
 • Rökelser - Renar energier och miljöer
 • Creedite - Bra för astrologi, tarot och andliga metoder
 • The astrological self-care journal, Stephanie Gailing - Astrologisk journalbok som är en fantastisk bok för att reflektera och föra anteckningar i
 • Paz exklusiva kristallalender/julkalender - Perfekt för egenvård, renande, manifestering, läran av nya saker och massor av annat för en förhöjd trivsam känsla 

Självklart finns alla produkterna som nämnts ovan att köpa på hemsidan eller i butiken💫


______________________________________♎️Vågens säsong♎️


23 September 03:04 - 23 Oktober 12:36


Vågens säsong är nu här vilket innebär att hösten verkligen gjort sin entré. Säsongen startar med en fantastisk energi som bidrar med lättsamhet och glädje i våra relationer. Vågen är balans, vad behöver du balansera ut i ditt liv? Under vågens tid ligger en del fokus på jobb och relationer. Ofta när vi tänker på relationer tänker vi på relationen mellan en själv och en annan, vi sugs lätt med och glömmer bort relationen vi har till oss själva. Är du nöjd med hur du tar hand om dig själv fysiskt som psykiskt? Varje dag är en bra dag för att ge lite kärlek till sig själv när vågen får bestämma. Unna dig en dag för spa eller en myskväll under månaden, kanske någon gång i veckan? Ja, det som passar dig helt enkelt. Denna typen av dagar och kvällar behöver inte innebära mys eller spa såklart, huvudsaken är att finna en aktivitet där du får ta hand om dig själv och göra något du tycker om. Något som är bra att ha med sig nu är att komma ihåg våra samt våra närståendes behov samt känslor då de lätt hamnar i kläm. Ena delen av oss förstår värdet i att värna om vår omgivnings välmående precis som vi också förstår att man behöver göra vissa uppoffringar för en fungerande helhet i längden. Detta kan skapa klyftor i relationerna vi har runt oss eftersom vi kan vara kluvna i vad som är viktigast just nu och varför, hur man ger utrymme för det praktiska likväl som det känslomässiga och tvärtom. Även när vi försöker reda ut dessa saker kan det kännas luddigt och svårt att få fram en lösning i början av säsongen. Allt som är nytt och spännande kan även få oss glömma av tidigare överenskommelser. Drastiska beslut i olika relationer är något som kan vara bra att undvika speciellt fram till den 11 Oktober eftersom vi kommer kunna tänka och känna som mest klart därefter. Anledningen är att Merkurius då har gått direkt och tillbaka in i vågens tecken igen efter en kort visit i jungfrun. 


I slutet av September är det bra att vara extra uppmärksam på detta. Den 29 September kommer kärleksfrågor bli mer klara för oss eftersom Venus går in i vågens tecken där den är hemma. Ge kärlek och visa tacksamhet till dem du älskar, kom ihåg att de små sakerna i livet är oftast de stora. Samma gäller när det kommer till någon eller något du vill ge lite extra kärlek till men inte vetat hur du vill göra. Svaret på lösningen kan komma när du lyssnar på vad ditt hjärta har att säga. En tidigare alternativ lösning kanske inte är så omöjlig som du först trott. Stabila relationer blir starkare och de svajande kan besluta sig om att det är dags att gå skilda vägar. När man tar skilda vägar behöver det inte alltid betyda att man skiljs åt för evigt, utan för vissa kan det betyda att vi ses om det är menat att vägarna ska korsars. Lyckas du se det positiva i det som kan verka negativt? 


Början av det som kommer spela en större roll för oss nästa år när det kommer till avtal, relationer och förhållanden kommer under vågens säsong att ta fart. Vi kan inte ändra hela världen men vi kan ändra hur vi lever i den. Vågens egenskaper kommer hjälpa till när det kommer till att få rätt balans och struktur som vi behöver. En stor del av balans är att inte behöva göra allt på en gång, planering med ett tydligt mål är mer det vågen kommer vilja få oss förstå denna gången. Slutet av vågens säsong kan upplevas stressig. Kom ihåg balansen du fått känna under denna tiden och njut av det sista som balanserande vågen har att erbjuda. Behandla dina medmänniskor som om du vore dem, goda tankar för din omgivning är mer gynnsamt än något annat. Stå ut och håll tungan rätt i munnen även när någon går dig på nerverna. Balans, som vågen hade sagt.


Nymånen inträffar den 25 September strax innan midnatt (23:54). Det är en nymåne av balans, glädje samt förståelse kring vikten av att kunna vara stark ensam. Den bidrar även till ekonomiska nystarter och ekonomiska möjligheter. Med nya insikter kommer motivationen som behövs för att ändra mönster eller situationer. Om det är någon gång under vågens period man kan omvandla negativ eller vag energi till något flödande positivt är det nu. Se gärna tillbaka på var du var för 6 månader sedan och se platsen du är på idag. Ja, du har tagit dig långt och hårt arbete lönar sig. Våga vara stolt för de framsteg du gjort det senaste halvåret. Vissa kan känna av att de behöver höja sin standard i något område i sitt liv, nu är guldläget att göra verklighet av detta. Vad kritiker kan ha att säga rör dig inte speciellt mycket i ryggen nu. Om du är den som tar emot kritik är det bra att försöka höra vad budskapet är. Ifall du är den som ska medla kritik kommer det gå bättre när du lägger fram det i välment syfte. 


Fullmånen i Väduren den 9 Oktober vid klockan 22:56 ger en maximal känsla av att vilja återvända hem eller att gå i mål,  var hem och vad mållinjen än är för dig. Både vågen och väduren är snabba tecken som kommer gå efter snabba beslut runt dagarna då månen är full. Sakerna du lagt krut på de senaste två veckorna är troligen på sin pik nu, håll din kurs mot ditt mål för det bästa resultatet. Något att vara uppmärksam på i samband med fullmånen är andra människors ekonomiska intentioner till dig. Vid denna fullmånen löper vi större risk att råka ut för bedrägerier. Fullmånen kan få oss känna och tänka på konsekvenserna som följer av valen vi gjort, det kan leda till stress och känslighet. Fullmånen bidrar med mycket push och vilja, unna dig gärna glädje och var stolt när du väl gått i mål för att såsmåningom ta dig an nästa äventyr. 


Merkurius retrograd

Denna planeten håller i sig ett tag under vågens säsong och retrograden startade i just vågens tecken. Om du planerat eller planerar inför något kan ändringar förväntas efter att den har gått direkt igen den 2 Oktober. Utöver det är det fortfarande aktuellt att skydda din elektronik. Ett nytt glasskydd eller ett nytt skal till din mobiltelefon är en bra invistering. Under Merkurius retrograd kan det vara bra att tänka på vad du inte vill för att du ska kunna förebygga det, några exempel: 

• Jag vill inte att min telefon spräcks

• Jag vill inte komma sent till mitt möte

• Jag vill inte glömma Julias födelsedag den 29 September😉 - ha ha ha Amanda😉Nedan kommer kristaller, mineraler och andra härligheter som är bra inför säsongen. Allt går att hitta på hemsidan. Önskar er alla en välbalanserad och härlig vågsäsong.


Kristaller

• Iolit (vattensafir)

• Lapis Lazuli

• Opal

• Turmalin


Självkärlek

• Cleansing sponge

• Massage roller

• Gua sha 

• Roller 

• Meditationsmala


Boktips

• The Mercury retrograde book

• Min egen lyckobok

• A journey within, Annie Tarasova


______________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________


Jungfruns säsong 23 Augusti kl. 05:03 - 23 September kl. 02:51


Vi går in i Jungfruns säsong efter en tuffare period i Lejonets tecken. Tiden kommer upplevas att gå fortare och energierna blir mer produktiva. All turbulens som varit under Lejonets säsong är vi nu kapabla till att organisera samt strukturera upp våra liv, rutiner och vardagen. Det är de små sakerna i livet som påverkar den stora helheten, en förståelse Jungfrun kommer att hjälpa oss med nu. Mindre ändringar i våra beteenden eller rutiner kan ha en helt avgörande roll i en mer trivsam livssituation. Att göra goda saker för vår omgivning är givande för oss nu, när du gör något för ditt kollektiv gör du även något för dig själv. Våga skapa, testa och göra goda gärningar.


Uranus kommer att gå i retrograd den 24 Augusti och där med kan allt rörande teknik och dess framgång saktas ner fram till Januari nästa år. Förseningar av elektronik som är på lagning, köps in eller hanteras kan strula något mer nu än innan. Tålamod och att ha en plan b för dina elektronikprylar är bra att ha med sig. Det positiva med denna retrograden är att du har goda möjligheter att äntligen laga och förstå din elektronik du har hemma. "Vad är det som gör att ljudet inte fungerar ordentligt? Hur fixar jag lampan i kylskåpet?". Vilka mindre saker det än är i ditt hem som kan behöva kollas över för att de ska fungera bra är toppen att ordna med nu. 


Den 25 Augusti kommer Merkurius att gå in i Vågen som hjälper oss att balansera ut våra mentala energier. Onödiga risker är inte det ultimata att ta nu, ta gärna istället vara på hur du kan framföra din talan till din omgivning med både tydlighet och respekt. Valet närmar sig och många debatterar gärna mer i samband med detta. Något bra att ha med sig är att söka samt sträva efter välvilja och förståelse i det vi samt andra runt oss säger, att se vad personen i fråga faktiskt menar istället för att haka upp sig på klantiga eller otydliga uttryck. När du kan ge ödmjukhet kommer mer utmanande situationer att kännas bra både för dig och de runt dig. Behovet av att vilja hävda sig är inte gynnsamt, försök att istället ge plats för andra genom att möta upp dem på ett metodiskt och genuint sätt.


Vissa presentationer eller situationer överlag där man kan behöva prestera är troligtvis något påfrestande för många runt slutet av Augusti månad. Ta en sak i taget, se över de små sakerna du orkar och kan göra för att underlätta pressen. De flesta har sociala medier idag och dessa kan ha en påverkan i stressen kring att prestera nu. Allt som rör dem samt dina appar kan vara en faktor i att du inte känner dig organiserad. Att byta profilbild eller att se över vad man följer för sidor och människor kommer underlätta för att kunna se helheten mer klart. Det som har hänt har hänt, sagt är sagt och gjort är gjort, det du kan göra är att fokusera på hur du gör det bättre nästa gång. Ett förlåt, en ursäkt, är inte så illa som det kan verka. Behöver du be om förlåtelse för att kunna gå vidare i insikten hur du kan göra något bättre är det guldvärt just nu. Förlåt dig själv också, utan misstag och mindre bra beslut kan vi inte utvecklas till det bättre.  


Den 27 Augusti klockan 10:12 är det nymåne i Jungfrun. Allt som skett under Jungfruns säsong fram tills nu har byggt upp behovet samt viljan av att ta sig an sådant som skavt ett tag. Nymånen är en bra tid att sätta sig ner för att skriva upp vad man vill ändra och förbättra i sin vardag. Jungfrun har mycket med hälsan att göra, fysisk som psykisk, när fysiken mår bra mår psyket automatiskt bättre och tvärtom. Kroppen är som en spegel många gånger av hur vi mår inuti men när vi tar hans om kroppen och den mår bra speglar det sv sig inåt också. Det händer lätt att man pratar om det som är negativt istället för det som är positivt, fundera gärna över hur du kan bli mer positiv. Känslor är energier och när vi skickar ut glädje är det vad som kommer tillbaka till oss. 


Den 10 September går Merkurius i Vågen retrograd som kan innebära starka tankar och åsikter i hur saker och ting bör vara. Det som gynnar diskussioner och tankar nu är att hålla sig till fakta, lagar samt regler. Det är inte alltid man håller med om vissa saker men vi behöver förhålla oss till det som är faktiskt för att hålla balansen. Var tydlig med vad du undrar, vad som gäller och vad du behöver för att kunna slutföra det du gör. 


Den 10 September klockan 12:01 är det fullmåne i Fiskarnas tecken. Det är inte en dag för större event som möten, resor och liknande. Förseningar av transporter kan uppstå, därför är det bra med god framförhållning idag. Fullmånen vill uppmuntra dig att unna dig glädje och tacksamhet för allt bra du har och är. Extra kärlek och omtanke till de eller det du håller kärt ligger nära hjärtat nu. Känner du att det är svårt att ta sig an glädjen är det en bra dag för att reda ut vad det är som hindrar dig. Fiskarnas fulla måne gör mirakel möjligt, hopp och tro är din lycka för att attrahera det du önskat. För vissa bidrar fullmånen intensiva drömmar på nätterna, därför är det en bra idé att göra sovrummet trivsamt genom att bädda rent och städa för en bättre sömn.


Oavsett vad du än har kommit fram till kommer resterande av säsongen, har du troligtvis börjat ta i tu med något som gnagt. En del kan återuppta kontakten med sin psykolog eller börja i terapi, det är en stor sak att kunna be om hjälp när man inte mår bra. Att vara självkritisk är ibland vår största fiende, man kan inte göra mer än sitt bästa och vilja utvecklas till det bättre. Varje person är unik eftersom vi föds vid olika klockslag på olika platser i världen, det finns ingen som kan ta din unikhet ifrån dig. Vilket steg du än tagit för ett bättre välmående för dig och din omgivning, våga vara stolt över det. Eftertänksamhet kommer underlätta vägen i det du gör och ärlighet varar längst, fortsätt med det så gott du kan. Lagom är ett fantastiskt ord vi har, umgås lagom mycket, ta dig an lagom med saker och uppgifter. När stress kan bli påtagligt kan det kännas som universum testar ditt tålamod, speciellt eftersom det har varit under en månads tid vid detta laget. Du kan nu visa för dig själv att du vet hur du hanterar stress utan större problem vilket kommer kännas som en vinst i sig när du tagit dig förbi hindret. Jungfrun bjuder på en säsong för reflektioner och att ta sig an sådant som bara legat och surrat i det undermedvetna. 


Kristaller och mineraler för säsongen:

 • Något för struktur, ordning, viljeglöd
 • Något för lugn, stabilitet, rättvisa
 • Något för meditation, chakras


Annat bra för säsongen:

 • Kalender
 • Journalbok 
 • Förvaring av kristaller, mineraler, rökelser, taror och orakelkort__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

Lejonets säsong! 22.07.2022 kl. 22:07 - 23.08.2022 kl. 05:16

Nu hettar det till, varmt välkomna till lejonets säsong! 

Det är en intensiv säsong som vi har framför oss med massvis av styrka och vilja. Sedan i Tisdags har Chiron's retrograd börjat ge oss möjligheten att läka tidigare sår och aktiva konflikter som vi inte har kunnat vårda innan av olika anledningar. Denna retrograden kommer sätta ljus på det som påverkat oss som barn och även pågå fram tills den 23 December i år.

Chiron kommer göra sig bemärkt under lejonets säsong och spela stor huvudroll i att ta hand om oss själva och andra på olika vis. Vi ges förmågan att se oss själva samt de i vår omgivning ur ett mer objektivt perspektiv. Det kommande halvåret tillför möjligheten att läka oss själva, förlåta och utveckla det som vi vill men även behöver förändra. Beroende på var Chiron är i ditt födelsediagram kommer det ge en tydligare insyn i hur det påverkar just dig, oavsett kommer alla ha en aning mer fokus på att inte dra sig undan, isolera sig samt reflektera över vad ens intentioner är i det vi säger och gör.

 Att ge kärlek och visa omtanke till dem som ger det tillbaka till dig, att vara ärlig och tala från hjärtat kommer att ta dig långt i samband med denna perioden. I början av lejonets säsong behöver vi vara mer försiktiga i hur vi spenderar pengar och komma ihåg att kärlek är mer än materiella ting. Jupiter kommer att göra Chiron sällskap genom att även den gå i retrograd. När Jupiter gör detta kommer helheten bli mer klar och bitar börjar falla på plats. Det går inte alltid att blunda för det som är jobbigt eller låtsas som om det inte finns. Något som är viktigt under säsongen är att lyssna på dem i din omgivning, att ha tålamod och att visa respekt för deras känslor eftersom vi alla hanterar känslor olika. En klok kvinna i mitt liv brukar alltid säga till mig att ''allt tar sin tid'', vilket är sant. Låt saker ta sin tid, ''Rom byggdes inte på en dag'' som man brukar säga. För att vi ska kunna utvecklas framåt gör vi ibland fel, det är mänskligt. När det blir extra påfrestande i samband med att du gjort eller sagt något du inte är stolt över är det inte värre än att säga förlåt för att sedan ta till sig vad man själv kan göra i framtiden för ett bättre utfall. 


Nymånen som inträffar den 28 Juli klockan 19:53 uppmuntrar till att ta fram dina kreativa sidor och styrkor. Vad kan du göra för att fylla ditt liv med sådant som får dig må bra? Vad får dig att må bra? Är jag på rätt väg i livet? Behandlar jag andra så som jag själv vill bli behandlad? Genom att fundera på dessa sakerna kommer nymånen att stötta dig i att leva efter det så gott det går. Gynnsamma aktiviteter nu är att testa något nytt eller att lära dig nya saker. Framgång och lycka väntar dem som är redo och vågar att gå utanför sin komfortzon. 


Inför fullmånen den 12 Augusti kommer förändringar att ske för att leda dig in till rätt riktning i livet oavsett om du är redo eller inte, speciellt ifall du inte fått klarhet nog av nymånen som skedde i slutet av Juli. Om du har tagit på dig för mycket eller inget alls i dina relationer kommer det att bli kännbart nu. Lyssna på din kropp vad du kan göra för att underlätta ditt fysiska såsom ditt fysiska mående. 


Runt 03:35 den 12 Augusti är det fullmåne i Vattumannens tecken och fullmånen har mycket att säga. Den kommer med stark känsla av att vilja ta kontroll över sitt liv och sin framtid. Även om saker känns förvirrande i samband med fullmånen är det säkert att du vill förändra något och göra något annorlunda. Vad är det som kan behövas för att du ska komma på rätt väg framåt i detta livet? Nu kan du vänta dig det oväntade i samband med fullmånen eftersom den aktiverar förändring, styrka, beslut och sanningar som kommer sätta spår för din väg framåt långt framöver.

Kristaller och mineraler för månaden:

Något för…

 • Sanning, ärlighet

 • Tålamod, lärdom

 • Läkning, utveckling, 

 • Hjärtchakrat

 • Organisering, struktur

 • Lugn, förståelse


____________________________

____________________________

Jag har den stora äran att presentera Amanda Galindo Salamanca, en fantastisk tjej jag fått kontakt med via butiken. Hon kommer framöver att uppdatera oss oss ge oss guidning inom Astrologi och de energi-skiftena som sker. 

Amanda är självlärd och studerande inom Astrologi. Här berättar hon lite om sin resa:

Längs vägen har förståelsen kring att allting hänger samman inom astrologi, kristaller, mineraler och tarot nått mig. Min resa inom kristaller och mineraler började just här hos Paz by Julia. Det är en stor glädje och ära att få dela med mig av min kunskap inom astrologi här. Stort tack Julia för ditt förtroende.

Jag (Julia) vill avsluta med att säga stort tack till dig Amanda! Du anar inte hur glad jag är för detta samarbete och att få lov att dela din kunskap här. T A C K!


Kräftans säsong 21.06.22-22.07.22

Varmt välkomnande av kräftans säsong! Den säsong som tenderar att vara en mer känslomässig sådan. Nu är det en tid som du kan vilja spendera med dina nära och kära. Du kan också vara mer fokuserad på aktiviteter runt hemmet. Känslan av att vara bra bosatt och jordad i sitt hem kommer vilja ta mer plats. Neptunus går retrograd från den 22 Juni i fiskarnas tecken. Din intuition kommer förstärkas samt den flödande kreativiteten. Venus, planeten för bland annat pengar, skönhet, musik och kärlek går in i tvillingarnas tecken natten den 23 Juni. Viljan och behovet av variation i ditt liv kan öka samt i din relation om du befinner dig i en. För rastlösa stunder som lätt uppstår är aktiviteter som att läsa en bok, sortera i förrådet eller lära sig något nytt perfekt. Nymånen i kräftan äger rum tidigt på morgonen den 29:e.

De senaste två veckorna har Saturnus retrograd fått oss att tänka mer på saker från vårat förflutna och nymånen kommer hjälpa dig att organisera om det du inte längre vid hålla kvar vid. Det är en nymåne som hjälper dig att strukturera och organisera om för att må bättre i ditt hem samt din omgivning. Vem är viktig för dig och för vem är du lika viktig? Hur kan du visa uppskattning till dina nära och kära? Kräftans säsong är perfekt för att göra mer plats för det vi håller kärt. Många kan förvänta sig ett högre tempo eller en tillökning i sin sociala krets. Vi kommer växa som personer när det kommer till att vårda oss själva, våra hem och andra runt oss. Att byta strategier går hand i hand med att omorganisera, något vi behöver göra längs varven för att utvecklas framåt, smått som stort. Ett positivt tänkande kommer ge mycket positivitet tillbaka nu, något som kommer vara extra tydligt från början av Juli.

Fullmånen i Stenbockens tecken är den 13 Juli, den kommer bidra med personlig trygghet i oss själva genom insyn i hur har vi utvecklats framåt. Ett ex eller en tidigare crush kan komma tillbaka runt denna veckan. Stanna eller gå? Just nu är faktiskt den bästa tiden på året för din intuition, genom att lyssna på den kommer du få det bästa svaret. Lev och vara i nuet kan vara ditt motto nu. Slutet av kräftans säsong knyts ihop med mycket energi, njut av den genom att låta andra också få ta plats är nyckeln till det bästa utfallet. Happy Cancer season!

Kristaller/mineraler och annat som är bra att ha med sig under denna säsongen:
* Något som bidrar till att släppa ilska, envishet och gamla mönster (tex. rökkvarts)
* Något som öppnar sinnet (tex. ametist)
* Något för glädje, passion, kommunikation (tex. orange kalcit)
* Något för sömnen, sovrummet, bra och mjukt för stämningen i hemmet (tex. blå kalcit)
* Något för att förlåta, kommunikation och perspektiv (tex. amazonit)
* Något för mod, utveckling, transformation och sanning (tex. karneol)
* Något att kunna göra upp sina planer med/i (en kalender exempelvis)